Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η πινακοθήκη των ηλιθίων» του Νίκου Τσιφόρου (9/7)

Το infokids.gr και η Εταιρεία Παραγωγής «Οίστρος» προσφέρουν σε 5 τυχερούς αναγνώστες από 1 διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Η πινακοθήκη των ηλιθίων» του Νίκου Τσιφόρου το Σάββατο 9 Ιουνίου, στα πλαίσια του 1ου Happy Shows Festival.


Λίγα λόγια για την παράσταση

«Η Ανθρώπινη ηλιθιότητα έχει τέτοιο όγκο που μόλις και μετά βίας χωράει στο άπειρο»
«Τα λεφτά υπάρχουν»
Ιωσίας Τέριγκτων
«Φεύγοντας μου άφησε ένα μπριγιάν και μπόλικη αηδία»
«Γεμίζεις την φαντασία μου με όνειρα κι ύστερα τα βλέπω να τα παίρνει ο άνεμος και κλαίω.»
Αλίντα Πασκουάλε
«Πέφτω ύστερα και πνίγομαι με κομψές και χαριτωμένες μπουρμπουλήθρες»
Ανδρέας Ντενίε

Η θεατρική εταιρεία «Οίστρος» αποφάσισε να ξεσκονίσει μια παλιά ιστορία. Η πρώτη θεατρική επιτυχία του Νίκου Τσιφόρου ξαναζωντανεύει από τις 31 Ιανουαρίου στο Studio Μαυρομιχάλη: «Η πινακοθήκη των ηλιθίων».
Ένας τζέντλεμαν σχεδιάζει ένα παράξενο πείραμα. Αναμιγνύει πέντε συστατικά: έναν άνδρα, μία γυναίκα, τον έρωτα, το χρήμα και την ανθρώπινη ηλιθιότητα. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του πειράματός του; Ποιος θα κρεμαστεί τελικά στην πινακοθήκη των ηλιθίων;
Τρεις ηθοποιοί χάνουν και βρίσκουν τους ρόλους τους, με μουσική πυξίδα τα ελαφρά τραγούδια της περιόδου 1930 – 1950.
Το έργο «Η πινακοθήκη των ηλιθίων» του Ν. Τσιφόρου παρουσιάζεται για τρίτη φορά σε σκηνοθεσία Γιάννη Μιχαλόπουλου στο Studio Μαυρομιχάλη. Το πρώτο ανέβασμα του έργου αυτού έγινε το καλοκαίρι του 1944, από τον θίασο Μαίρης Αρώνη-Δημήτρη Χορν, στο θέατρο Άκροπόλ. Για δεύτερη φορά παρουσιάστηκε το 1955 από τον θίασο Τιτίκας Νικηφοράκη-Νίκου Χατζίσκου.

Σύνοψη έργου
O Ιωσίας Τέριγκτων, ένας άνθρωπος με φαντασία, θέλοντας να διασκεδάσει την πλήξη του πλούτου, αποφασίζει να κάνει ένα πείραμα. Διαλέγει από τον τηλεφωνικό κατάλογο τυχαία δύο άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους, τον Αντρέα Ντενιέ, έναν παριζιάνο αιώνιο φοιτητή και χιουμορίστα και την Αλίντα Πασκουάλε, μια φλογερή αλλά αθεράπευτα ρομαντική Ισπανίδα από τη Σεβίλλη και τους υποβάλλει στην εξής δοκιμασία.
Τους ορίζει μοναδικούς κληρονόμους στη διαθήκη του και τους καλεί να κάνουν ένα ταξίδι με προορισμό την τύχη τους και την οικονομική τους ανάσταση. Οι δύο «κληρονόμοι» γνωρίζονται στο ταξίδι και ερωτεύονται ανυποψίαστοι για το παιχνίδι που τους παίζει ο υποτιθέμενος «θείος» τους. Ο Ιωσίας Τέριγκτων όμως με αυτό του το πείραμα θέλει να αποδείξει ότι τα πάντα, ακόμα και ο έρωτας, κινούνται γύρω από το συμφέρον και την ανθρώπινη ηλιθιότητα. Η στιγμή της αλήθειας φτάνει. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του πειράματός του;

Ο Νίκος Τσιφόρος
O Νίκος Τσιφόρος ένας από τους πιο εξαίρετους δημοσιογράφους, θεατρικούς συγγραφείς, σεναριογράφους αλλά και σκηνοθέτες, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1912 καθώς ο πατέρας του υπήρξε μεγάλος Αιγύπτιος επιχειρηματίας. Δυο χρόνια αργότερα η οικογένεια εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα.. Σπούδασε νομική και πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα, όπου έζησε ως το θάνατό του. Άσκησε τη δικηγορία για μικρό χρονικό διάστημα και αν και έξω από τα πολιτικά πράγματα, βρέθηκε φακελωμένος, επί κυβερνήσεως Μεταξά.
Στη συνέχεια παραιτήθηκε για να μπαρκάρει στα καράβια.
Από τα έντεκά του χρόνια ο Νίκος Τσιφόρος άρχισε να ασχολείται μανιωδώς με το γράψιμο, ενώ την πρώτη του επιθεώρηση την έγραψε το 1928 για ένα θερινό θέατρο στη Φρεαττύδα. Η πρώτη του αυτή προσπάθεια απέτυχε αλλά ο ίδιος δεν απογοητεύτηκε. Ως το 1939 άλλαζε συνέχεια επάγγελμα, αλλά συνέχιζε να γράφει δημοσιεύοντας κείμενά του σε διάφορα έντυπα. Η πρώτη μεγάλη του επιτυχία ήρθε το 1944 όταν ο θίασος του Δημήτρη Χορν και της Μαίρης Αρώνη αποφάσισε να ανεβάσει στο θέατρο Ακροπόλ το θεατρικό έργο του Τσιφόρου «Η πινακοθήκη των ηλιθίων». Τέσσερα χρόνια αργότερα, την περίοδο 1948-49 έκανε και την πρώτη του ταινία, η οποία προβλήθηκε με τον τίτλο «Τελευταία αποστολή», σε σενάριο και σκηνοθεσία δική του.
Τα επόμενα χρόνια συνεργάστηκε με διάφορες εφημερίδες (Φιλελεύθερος, Βήμα, Ελεύθερος Κόσμος) και περιοδικά (Τραστ, Ρομάντζο, Ταχυδρόμος, Πάνθεον), γράφοντας πολλά ευθυμογραφήματα και καταδεικνύοντας τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας. Γνώρισε έτσι μεγάλη επιτυχία και σαν πεζογράφος. Χάρη στην ικανότητά του να σατιρίζει τα ιστορικά γεγονότα και με τη βοήθεια του ευρηματικού του χιούμορ, έκανε επιτυχίες όπως: «Τα Παιδιά της Πιάτσας». «Τα Παλιόπαιδά τα Ατίθασα», «Εμείς οι Φράγκοι» κ.ο.κ. Επίσης έγραψε πάνω από 40 θεατρικά έργα και περισσότερα από 80 σενάρια. Ενδεικτικά αναφέρουμε τίτλους έργων του, όπως «Η κυρία του κυρίου», «Γάντι και σαρδέλα», «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος», «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», «Το έξυπνο πουλί», «Ο Κλέαρχος η Μαρίνα κι ο κοντός». Κάποια αυτά τα έγραψε μόνος του και άλλα σε συνεργασία, κυρίως με τον Πολύβιο Βασιλειάδη (με τον οποίο δημιούργησαν ένα από τα πιο σημαντικά δίδυμα θεατρικών συγγραφέων).
Ο Τσιφόρος πέθανε στις 6 Αυγούστου 1970.

Ταυτότητα Παράστασης
Επεξεργασία Κειμένου-Σκηνοθεσία: Γιάννης Μιχαλόπουλος
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος
Σκηνικά- Κουστούμια: Νίκος Κουρνιάτης

Παίζουν
Χρήστος Θεοχαρόπουλος
Μαργαρίτα Καστρινού
Γιάννης Μιχαλόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Ελένη Πετρίτση

Τηλ. 6985011691
Εταιρεία Παραγωγής: «Οίστρος»

Λίγα Λόγια του Σκηνοθέτη για την παράσταση
Μια παράσταση χωρίς εξυπνάδες. Mια παράσταση που θα κυλάει προς όφελος του θεατή και ενάντια στο σαδισμό του σκηνοθέτη. Όχι, μην φοβάστε, δεν θα δείτε μια παράσταση με αυτά που θέλει ο “κοσμάκης”. Αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε είναι ένα θεατρικό κονσέρτο για ποικιλία φωνών και καμία φωνασκία.
Κάπου εδώ χωρούν και τα ελαφρά τραγούδια. Σιγοτραγουδιούνται σαν σκοπός, κολλάνε σαν στίχος και αφήνουν μια γεύση αλήθειας σαν την καραμέλα κανέλλα που μου έδινε η γιαγιά μου. Κάθε φορά που δοκιμάζω κανέλλα ή ακούω τα τραγούδια των Αττίκ, Γούναρη, Σουγιούλ , Χαιρόπουλου ,Γιάννιδη γεύομαι στιγμές που δεν θυμάμαι αν έζησα ξύπνιος ή σε όνειρο.
Όσο για τον συγγραφέα. Δεν θα μιλήσω για αυτόν. Γιατί; Μα θα τον δείτε στην παράσταση και θα τα πείτε μαζί του μόλις αυτή τελειώσει.
Ναι , θα είναι εκεί.

Υ.Σ. Α!… και μια προειδοποίηση…
στην παράσταση γίνεται χρήση λεπτού χιούμορ , οπότε δεν ενδείκνυται
για τους εκπρόσωπους του ερέβους και της θολής διανόησης.

Πώς θα συμμετάσχετε στο διαγωνισμό
Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εύκολη.
Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία για την παράσταση που σας ενδιαφέρει (Όνομα, Επώνυμο, τηλέφωνο και email).
Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 3.00 μ.μ.
Από κει και έπειτα, ένας από εσάς θα επιλέξει τους 5 νικητές.

Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

  • Το infokids.gr και η Εταιρεία Παραγωγής «Οίστρος» προσφέρουν σε 5 τυχερούς αναγνώστες από 1 διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Η πινακοθήκη των ηλιθίων» του Νίκου Τσιφόρου το Σάββατο 9 Ιουνίου, στα πλαίσια του 1ου Happy Shows Festival. Δεκτές συμμετοχές μόνο την Παρασκευή 8 Ιουλίου, μέχρι 3 μ.μ.
  • Με τη λήξη του διαγωνισμού γίνεται η «κλήρωση» κατά την οποία ένας από εσάς (ο πρώτος που θα στείλει το σχόλιό του με 5 αριθμούς της επιλογής του, θα επιλέξει τους 5 τυχερούς. Φυσικά, δεν αποκλείει τον εαυτό του από τη διαδικασία.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στο InfoKids.gr καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους Α’ βαθμού, αποστέλλοντας τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, e-mail).
  • Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη και ο διαγωνιζόμενος αυτόματα αποκλείεται από τον διαγωνισμό.
  • Για την παραλαβή των δώρων, οι νικητές θα ενημερωθούν από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του InfoKids.gr.
  • Η παραλαβή του δώρου θα γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.
  • Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το InfoKids.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

Η κλήρωση του διαγωνισμού ξεκινά με τη δική σας βοήθεια… για μεγαλύτερη διαφάνεια.

Η διαδικασία εξακολουθεί να είναι απλή και… διασκεδαστική.
Επομένως, προσέξτε και έχετε γρήγορα αντανακλαστικά:
Ο πρώτος από εσάς που θα γράψει κάτω από το άρθρο του διαγωνισμού ένα σχόλιο με 5 αριθμούς από το 1 ως το 35 (όσες και οι συμμετοχές) θα επιλέξει τους τυχερούς νικητές.

Η κλήρωσή μας έχει ολοκληρωθεί. Ας δούμε τους τυχερούς νικητές:

1. Χαρά Μαυρογένη

2. Σταβάρη Νικολέττα

3. Καλατζής Αναστάσιος

4. Σοφία Κυριακοπούλου

5. Σοφία Χρηστάκη

Αν δεν είστε ήδη φίλοι κάντε κλικ στο κουμπί Like που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και λάβετε μέρος στην κλήρωση.