Κεφαλαγίες: μία από τις δέκα αναπηρίες

Σύμφωνα με την ταξινόμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) η κεφαλαλγία αποτελεί μία από τις δέκα αναπηρίες και τη «συχνότερη αιτία των επισκέψεων των πασχόντων στα ιατρεία, στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία», ανέφερε η Συντονίστρια Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αθήνας «Γ. Γεννηματάς» και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας κυρία Κλημεντίνη Ε. Καραγεωργίου.
Η κεφαλαλγία εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες, κυρίως όμως αφορά τις νεότερες παραγωγικές ηλικίες, από 15-50 ετών, χωρίς να φείδεται της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Επηρεάζει άμεσα και έμμεσα την καθημερινή δραστηριότητα, ποιότητα ζωής, εργασία και παραγωγικότητα του πάσχοντος.
Έχει υπολογισθεί σε πρόσφατη μελέτη η τεράστια οικονομική επίδραση της, που συνδέεται με το άμεσο κόστος (επίσκεψη σε γιατρούς, φάρμακα, νοσηλεία, νοσηλευτική φροντίδα) καθώς και το έμμεσο (απώλεια ωρών εργασίας ή ακόμη και της ίδιας της εργασίας, μείωση παραγωγικότητας).
Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη Eurolight (2011), το συνολικό κόστος για την κεφαλαλγία στην Ευρώπη είναι 173 δισεκατομμύρια ευρώ και ειδικά για την ημικρανία 111 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όσοι υποφέρουν από συχνούς πονοκεφάλους ή ημικρανίες το γνωρίζουν καλά: οι πόνοι αυτοί μειώνουν την παραγωγικότητά μας, περιορίζουν τις κοινωνικές μας δραστηριότητες, επηρεάζουν ακόμα και τις προσωπικές μας σχέσεις! Στην ιστοσελίδα headaches.gr θα βρεις όσα θέλεις να γνωρίζεις για θέματα όπως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσεως, η αθροιστική κεφαλαλγία και πολλά άλλα είδη πονοκεφάλων – από τι προκαλούνται, πώς εκδηλώνεται ο πονοκέφαλος κάθε είδους, αλλά και ποια είναι τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα για τη θεραπεία τους, καθώς και για το πού υπάρχουν Ιατρεία και Κέντρα Κεφαλαλγίας.
Το headaches.gr είναι η πιο πλήρης ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα για τους πονοκεφάλους και έχει στόχο την παροχή γνώσεων με τρόπο απλό και κατανοητό για όλους και όχι την παροχή εξειδικευμένων και δυσνόητων ιατρικών πληροφοριών.  Με άλλα λόγια, η ιστοσελίδα αυτή απευθύνεται στο γενικό κοινό και όχι στους ιατρούς.