Κιμαδοπιτάκια

Για το πάρτι, αλλά και ένα οικογενειακό τραπέζι. Τα κιμαδοπιτάκια είναι μια έξτρα νοστιμιά, που θα γίνει ανάρπαστη από μικρούς και μεγάλους.

Υλικά (για ζύμη):
1 κιλό αλεύρι
2 ξερές μαγιές
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη
Καλαμποκέλαιο

Υλικά (για γέμιση):
½ κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
Λίγο μαϊντανό
(προαιρετικά 1 αβγό βραστό)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε αλεύρι μαζί με την μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη. Ρίχνουμε σιγά -σιγά χλιαρό νερό (για να μην «κάψουμε» την μαγιά). Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρις ότου να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος, αφού σκεπάσουμε με μια πετσέτα για να φουσκώσει το ζυμάρι. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό. Προαιρετικά κόβουμε σε μικρά κομμάτια ένα αβγό βραστό και το ρίχνουμε στον κιμά. Αφήνουμε τον κιμά να γίνει με λίγο νερό, μέχρι να το «πιει». Λαδώνουμε τα χέρια και παίρνουμε μικρή ποσότητα της ζύμης. Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση του κιμά και κλείνουμε σε μικρά «βαρκάκια». Τηγανίζουμε τα κιμαδοπιτάκια σε καυτό λάδι.