Αρχική Νέα Κινούμενα σχέδια κατά της παχυσαρκίας στην Αγγλία

Κινούμενα σχέδια κατά της παχυσαρκίας στην Αγγλία

Κινούμενα σχέδια κατά της παχυσαρκίας στην ΑγγλίαΤο υπουργείο Υγείας της Βρετανίας μελετά μια ιδιαίτερα πρωτότυπη ιδέα, με την οποία στοχεύει να καταπολεμήσει την παιδική παχυσαρκία και όχι μόνο. Η σκέψη λοιπόν, που όλα δείχνουν πως είναι έτοιμη να υλοποιηθεί, αφορά τη χορηγία της δημοφιλούς σειράς κινουμένων σχεδίων για ενήλικες «The Simpsons», προκειμένου οι πρωταγωνιστές να τρώνε υγιεινά και να ασκούνται.
Αυτό θα συμβεί για έναν αριθμό επεισοδίων τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 640.000 λίρες από το βρετανικό υπουργείο Υγείας και θα προβληθούν από το Channel 4 από την επόμενη εβδομάδα έως τα Χριστούγεννα.
Ο υπουργός δημόσιας υγείας Gillian Merron δήλωσε αναφορικά με τη χρηματοδότηση των επεισοδίων και την καμπάνια Change4Life, η οποία απευθύνεται σε όλη την οικογένεια με στόχο την αλλαγή του τρόπου ζωής και διατροφής εισάγοντας υγιεινές συνήθειες: «αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά το ζήτημα της καταπολέμησης της παχυσαρκίας και αναζητούμε πάντα νέους και πρωτότυπους τρόπους για να απευθυνθούμε στο στόχο μας. Και οι Simpsons είναι μια πολύ δημοφιλής οικογένεια, η οποία αντιμετωπίζει κάποιες από τις καθημερινές προκλήσεις που συναντούν οι σύγχρονες οικογένειες».
Άλλωστε, όπως επεσήμανε ο Καθηγητής Gerard Hastings, διευθυντής του ινστιτούτου κοινωνικού μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου του Stirling, μιλώντας στους Times «είναι καλό που η υγεία συνδυάζεται με κάτι αστείο αντί με κάτι σοβαροφανές. Δεν είναι το τι λέγεται αλλά ποιος το λέει. Σημασία έχει το γεγονός ότι οι Homer και Bart Simpson περνάνε έμμεσα το μήνυμα και αυτό είναι πολύ σημαντικό».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.