Αρχική Νέα Κι όμως τα έμβρυα χασμουριούνται!

Κι όμως τα έμβρυα χασμουριούνται!

Ότι τα πιάνει λόξυγγας το ξέρατε, ότι τους αρέσει να πιπιλάνε τα δάχτυλά τους, επίσης, ξέρατε όμως ότι χασμουριούνται;

Η επιστημονική κοινότητα δεν είχε ως τώρα αποφανθεί. Αυτό που κάποιοι γιατροί έβλεπαν σαν χασμουρητό, κάποιοι άλλοι υποστήριζαν ότι είναι ένα απλό άνοιγμα του στόματος. Οι ερευνητές όμως των βρετανικών πανεπιστημίων του Ντέραμ και του Λάνκαστερ, με επικεφαλής την ψυχολόγο Νάτζα Ράισλαντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "PLoS ONE", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν 20λεπτης διάρκειας βιντεοσκοπημένους υπέρηχους 15 υγιών εμβρύων (οκτώ κοριτσιών και επτά αγοριών), που βρίσκονταν μεταξύ της 24ης και της 36ης εβδομάδας της κύησης.

Και τελικά αποφάνθηκαν: Τα έμβρυα χασμουριούνται! Αγοράκια και κοριτσάκια μάλλον νιώθουν βαρετά στον ελάχιστο χώρο που διαθέτουν και κάποιες στιγμές χασμοουριούνται... Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μετά την 28η εβδομάδα παρατηρείται σταθερή μείωση του χασμουρητού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.