Κοτοσουβλάκια με κουσκούς και ψητά λαχανικά της Αλεξίας Αλεξιάδου

Κοτοσουβλάκια με κουσκούς και ψητά λαχανικά της Αλεξίας Αλεξιάδου

Για το κυριακάτικο τραπέζι επιλέξαμε μια αγαπημένη συνταγή δια χειρός Αλεξίας Αλεξιάδου. Προμηθευτείτε λοιπόν τα απαραίτητα υλικά και προσφέρετε στους αγαπημένους σας ζεστά και άκρως θρεπτικά κοτοσουβλάκια με κουσκούς και ψητά λαχανικά.

Υλικά:

2 στήθη φιλεταρισμένα από κοτόπουλο
6 καλαμάκια για σουβλάκια
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο

για το κουσκούς:

1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλη μελιτζάνα σε κύβους
2 πολύχρωμες πιπεριές σε κυβάκια
2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
2 καρότα σε ροδέλες
2 κούπες βραστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
2 κούπες κουσκούς

Εκτέλεση:

Κόψτε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και βάλτε το μέσα σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά ούτως ώστε να μαριναριστεί. Αφήστε το να σταθεί μερικές ώρες στη μαρινάδα τοποθετώντας το στο ψυγείο. Σπάστε τα ξύλινα σουβλάκια στη μέση και φτιάξτε 12 μικρά σουβλάκια. Περάστε στα καλαμάκια τις μποκίτσες κοτόπουλου. Ψήστε για 8 λεπτά σε πολύ δυνατή σχάρα στο γκρίλ. Γυρίστε τα και από τις δύο πλεύρες.
Ετοιμάστε το κουσκούς. Βάλτε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε σε αυτό τα λαχανικά για 4 λεπτά. Ρίξτε δύο κούπες νερό κι αν χρησιμοποιήσετε και τον πελτέ κι αφήστε τα να βράσουν. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε το κουσκούς. Σκεπάστε την κατσαρόλα κι αφήστε να φουσκώσεις για 4 λεπτά. Βάλτε το κουσκούς με τα λαχανικά σε μια πιατέλα και βάλτε από πάνω τα σουβλάκια.