Η φίλη μου, η Γαβριέλλα, είχε καιρό να με πάρει τηλέφωνο. Προχθές, όμως, με θυμήθηκε όταν αποφάσισε να μαγειρέψει για τα μικρούλια της, κοτόπουλο Μιλανέζ.
– Έλα, ακούω στο τηλέφωνο, θυμάσαι ποιο ήταν το αγαπημένο μας φαγητό όταν ήμασταν πιτσιρίκες; Χαμογέλασα… και απάντησα
– Μα και βέβαια ήταν το κοτόπουλο Μιλανέζ που μας έφτιαχνε η μαμά μου όταν ήμασταν καλά κορίτσια ως επιβράβευση. Θυμάμαι όμως πως μου έκλεβες από το πιάτο μου το ρυζάκι με αυτήν την υπέροχη σάλτσα! Τι κάνεις λοιπόν, γλυκιά μου φιλενάδα…
Συστατικά
1 κοτόπουλο
600 ml νερό
μαϊντανό, σέλινο
1-2 καρότα
1 κρεμμύδι ολόκληρο
1-2 πατάτες
1 κύβο ζωμού κοτόπουλου
Συστατικά για την άσπρη σάλτσα λεμονιού
3 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κροκάδι
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και καψαλίζετε το κοτόπουλο. Τοποθετείτε στην κοιλιά του τα κλωνάρια από το μαϊντανό, το σέλινο και το κρεμμύδι. Βάζετε στη χύτρα το νερό και μόλις βράσει, ρίχνετε το κοτόπουλο και το αφήνετε να πάρει μια βράση. Αφαιρείτε τον αφρό, προσθέτετε τον κύβο, τις πατάτες και τα καρότα, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κοτόπουλο για 25-30 λεπτά. Στραγγίζετε το ζωμό και φτιάχνετε πιλάφι με 500 ml από το ζωμό και 200 γρ. ρύζι. Με τον υπόλοιπο ζωμό που θα πρέπει να συμπληρωθεί, ώστε να είναι 250 ml, κάνετε άσπρη σάλτσα λεμονιού (3 κουτ. σούπας βούτυρο, 3 κουτ. σούπας αλεύρι, 1 κροκάδι και χυμό λεμονιού) και σερβίρετε το κοτόπουλο (χωρίς την πέτσα και τα κόκαλα) με το πιλάφι, περιχυμένο με τη νόστιμη σάλτσα!