Κοτόπουλο με μήλο και ρύζι για καλοκαιρινή απόλαυση

Σήμερα σας έχω δύο εξαιρετικούς λόγους για τους οποίους θα μαγειρέψουμε ένα νοστιμότατο κοτοπουλάκι. Πρώτον, γίνεται συνείδηση σε όλο και περισσότερους ανθρώπους ότι η κατανάλωση κοτόπουλου έναντι του μοσχαριού ή του χοιρινού είναι η πιο υγιεινή επιλογή. Κι αυτό επειδή το κοτόπουλο είναι άριστη πηγή πρωτεϊνης με χαμηλά λιπαρά, ενώ το στήθος του είναι το πλέον άπαχο κρέας ανά γραμμάριο: 47 θερμίδες και 1 γραμμ. λίπους. Δεύτερον, θα το απολαύσουμε και όλες οι μανούλες, καθότι δίνει λίγες θερμίδες και, όσο να ‘ναι, είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας ενόψει καλοκαιρινών διακοπών.

Υλικά (για 4 μερίδες)
2 κουταλάκια σησαμέλαιο
450 γραμμ. άπαχο, χωρίς κόκαλα στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια
¼ κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 φλιτζάνια μήλο, κομμένο σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά έτοιμη γλυκόξινη σάλτσα
2 φλιτζάνια καστανό ρύζι
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμύδια

Παρασκευή
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι σε κανονική θερμοκρασία. Προσθέτετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σοτάρετε για 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά τους. Προσθέστε το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε. Προσθέστε τις φέτες μήλου, την κόκκινη πιπεριά και τη γλυκόξινη σάλτσα και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε ακόμη 10 λεπτά να σιγοβράσουν, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά μέσα έξω, η σάλτσα να πήξει και οι φέτες του μήλου να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, βάλτε 21/4 φλιτζάνια νερό να βράσουν σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι. Προσθέστε το ρύζι, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Αποσύρετε το σκεύος με το μείγμα του κοτόπουλου από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα πράσινα κρεμμυδάκια. Ανακατέψτε. Σερβίρετε μαζί με το ρύζι.