Κοτόσουπα η ελληνική… με τραχανά και καρότα

Αν και η ελληνική κουζίνα δεν έχει να επιδείξει μεγάλη παράδοση στις σούπες, είναι κάποιες από αυτές με καταγωγή την ελληνική επαρχία, όπως αυτή που σας προτείνουμε από την Αρκαδία, που και εξαιρετική γεύση έχουν και τις καλύτερες και θρεπτικότερες πρώτες ύλες.

Υλικά
1 κοτόπουλο βιολογικής εκτροφής, 11/2 κιλό σε μερίδες
1 κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
50 ml ελαιόλαδο
30 γραμμ. βούτυρο αγελαδινό
300 γραμμ. τραχανά
2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε ροδέλες
αλάτι και πιπέρι

Eκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε νερό τόσο ώστε να σκεπάζει τα κομμάτια του κοτόπουλου και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δαφνόφυλλο και το καρότο.
Ξαφρίζουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.
Δοκιμάζουμε το κοτόπουλο και αν έχει βράσει, το αφαιρούμε μαζί με το κρεμμύδι, το δαφνόφυλλο και το καρότο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και τον τραχανά.
Συμπληρώνουμε με λίγο νερό ακόμη και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα και την αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά ακόμη.
Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το μοιράζουμε στα πιάτα. Προσθέτουμε τη σούπα και σερβίρουμε αμέσως. Το κόκκινο κρασί ταιριάζει ιδανικά για τους μεγάλους και ένα ρόφημα από φρέσκο ρόδι θα δυναμώσει τα παιδιά.