Κουάκερ με σταφίδες και μέλι

Ιδανικό για πρωινό, αλλά και για επιδόρπιο το βράδυ. Η διατροφική αξία του σπουδαία κι αν εθίσετε τα παιδιά, αλλά και τον εαυτό σας να γεύεται ένα ωραίο μπολ κουάκερ κάθε πρωί πριν το ξεκίνημα, παίζοντας με τις διαφορετικές γεύσεις που θα του δίνετε (μέλι, ξηρούς καρπούς, μούσλι, φρέσκα φρούτα κ.ά.), τα πλεονεκτήματα στην υγεία και την απόδοση θα είναι φανερά.

Υλικά
(για 4 άτομα)

50 γραμμ. κουάκερ
½ λίτρο γάλα
2 κουταλιές μέλι
30 γραμμ. σταφίδες

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα και το ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.
Όταν αρχίσει να αχνίζει, το κατεβάζετε από τη φωτιά και περιμένετε να φουσκώσει.
Προσθέτετε τις σταφίδες και το μέλι, ανακατεύετε και το μοιράζετε σε 4 μπολ. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και… καλή σας όρεξη!

Διατροφική αξία
Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, τη στιγμή της ημέρας που οι αποθήκες ενέργειας του σώματος απαιτούν την επαναφόρτισή τους έπειτα από το βραδινό ύπνο. Το κουάκερ, δηλαδή οι νιφάδες βρώμης, συνιστούν ένα πολύ υγιεινό και χορταστικό πρωινό, το οποίο είναι πλούσιο σε διαλυτές φυτικές ίνες, σημαντικές για τη ρύθμιση των λιπιδίων του αίματος (χοληστερίνης). Επίσης, είναι σημαντική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, που είναι σημαντικές για το νευρικό σύστημα.