Αρχική InfoMommy Υγεία Κουτσομπολιό ευφραίνει καρδίαν;

Κουτσομπολιό ευφραίνει καρδίαν;

Να παραβλέψουμε τα αρνητικά χαρακτηριστικά κάποιου που κουτσομπολεύει και γενικά δεν θεωρείται και ό,τι καλύτερο, μας καλεί μια ομάδα επιστημόνων από την Καλιφόρνια που ισχυρίζεται ότι το κουτσομπολιό έχει σημαντικά ωφέλη.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα το κουτσομπολιό βοηθάει στη μείωση του στρες, στην αποτροπή της κακής συμπεριφοράς αλλά και την αποφυγή της εκμετάλλευσης των άλλων.

Μέσα από τέσσερα διαφορετικά πειράματα σε εκατοντάδες φοιτητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια οι Αμερικανοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κουτσομπολιό παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της κοινωνικής τάξης.

Επίσης, διαπίστωσαν ότι το κουτσομπολιό μπορεί να είναι θεραπευτικό. Για παράδειγμα όσοι συμμετείχαν στα πειράματα ένιωθαν ταχυκαρδία όταν έβλεπαν κάποιον να συμπεριφέρεται άσχημα, αλλά η αύξηση των παλμών της καρδιάς ήταν μικρότερη όταν μπορούσαν να πουν σε άλλους τι είχαν δει. Σε αυτή την περίπτωση ένιωθαν καλύτερα και ηρεμούσαν.

Αυτό που λένε λοιπόν οι ερευνητές είναι ότι δεν πρέπει να νιώθουμε ενοχές όταν αποκαλύπτουμε σε τρίτους την κακή συμπεριφορά ενός γνωστού, ιδιαίτερα όταν με αυτή την πράξη μας βοηθάμε ώστε να μη γίνουν κι άλλοι αντικείμενα εκμετάλλευσης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.