Εύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο επιδόρπιο για να αξιοποιήσετε τις φράουλες που περίσσεψαν στο ψυγείο. Οι μικροί μας φίλοι θα το λατρέψουν και θα σας το ζητούν ξανά και ξανά.
Υλικά:
400 γραμμ. φράουλες κομμένες στα δύο ή στα τέσσερα
150 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γραμμ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
75 γραμμ. ζάχαρη λευκή ή καστανή κρυσταλλική
Εκτέλεση
Βάλτε τις φράουλες κομμένες σε ένα μεγάλο σκεύος ή σε 4 μικρότερα πυρίμαχα σκεύη και αν θέλετε, ρίξτε από πάνω μερικές κουταλιές ακόμα ζάχαρη. Μην υπερβάλετε, γιατί θα σχηματιστεί μια καραμέλα που θα κολλήσει στο σκεύος. Σε μια μικρή λεκάνη, τρίψτε με τα δάχτυλα το βούτυρο με το αλεύρι και τη ζάχαρη μέχρι αν πάρετε ένα μείγμα σαν ψίχουλα. Μοιράστε το πάνω στις φράουλες και ψήστε το γλυκό στους 180°C για περίπου μισή ώρα.