Αρχική Νέα Κυριακές μ’ένα βιβλίο: Μήπως δε φτάνει μόνο η ανάγνωση για ν’αγαπήσει ένα παιδί το βιβλίο;

Κυριακές μ’ένα βιβλίο: Μήπως δε φτάνει μόνο η ανάγνωση για ν’αγαπήσει ένα παιδί το βιβλίο;

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, το Μουσείο Ηρακλειδών και οι Εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος προσκαλούν παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών, να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα Βιβή Ματσούκα και να ζωγραφίσουν με τον εικονογράφο Νεκτάριο Χασσάνδρα.

"Όταν ο Οράτιος συναντά τον Πολύκαρπο, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι μια ερώτηση, όπως το «είσαι για ένα στοιχηματάκι», θα άλλαζε τόσο πολύ τη σχέση μεταξύ ενός κύκλωπα και ενός νάνου.

Η συγγραφέας Βιβή Ματσούκα, μέσα από ένα παραμύθι, όπου συνδέονται οι τέχνες, οι επιστήμες και ο αθλητισμός, καταφέρνει μέσω των δύο ηρώων της, του Οράτιου, ενός καλοκάγαθου κύκλωπα και του Πολύκαρπου, ενός καχύποπτου νάνου, να αποτυπώσει με χιουμοριστικό τρόπο, την αξία της υγιούς άμιλλας, της συνεργασίας και του συναγωνισμού".

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
ώρα: 11:30 - 13:00
"ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑΚΙ;"
Συγγραφέας: Βιβή Ματσούκα
Εικονογράφος: Νεκτάριος Χασσάνδρας
(για παιδιά ηλικίας από 7 έως 12 ετών)
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Είσοδος Ελεύθερη με κράτηση θέσης
Επικοινωνία
κα Ελένη Μ. Νομικού (Δευτ.– Παρ. 09:00-16:00)
τηλ.: 210 34 61 981 (εσωτ. 201)
e-mail: enomikou@herakleidon-art.gr.

Λίγα λόγια για την Βιβή Ματσούκα
H Βιβή Ματσούκα γεννήθηκε στην Έδεσσα. Η καταγωγή της είναι από την Ήπειρο, από τη μεριά του πατέρα της ,και από την Αίγινα από τη μεριά της μητέρας της. Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Τεχνολόγος Μηχανικός του Τ.Ε.Ι Αθήνας, αλλά και διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Τραπεζική από το Ε.Α.Π. Η αγάπη της για τη λογοτεχνία και τα παιδιά την οδήγησε στη συγγραφή κυρίως παιδικών βιβλίων. Τα παραμύθια της έχουν, επανειλημμένως, βραβευθεί με πρώτα βραβεία σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το εκδοτικό της ντεμπούτο έχει γίνει με το παραμύθι το «Λουλούδι που λεγόταν Αρλεκίνος». Το παραμύθι αυτό αναφέρεται στη διαφορετικότητα και έχει πάρει το πρώτο βραβείο στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών το 2001.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.