Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου: κάνουμε γιόγκα με χιλιάδες ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο

Ο λόγος για την παραπάνω πρωτοβουλία είναι φιλανθρωπικός, αλλά έχει ένα πάρα πολύ ευρύ πλαίσιο, αφού χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα κάνουν γιόγκα συγχρόνως την ίδια μέρα, προκειμένου να βοηθηθούν άνθρωποι που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο. Όσον αφορά στην Ελλάδα, στις 9 του Σεπτέμβρη, η Μαρία Καραχάλιου, δασκάλα γιόγκα στην Ελλάδα, θα ενώσει τις δυνάμεις της με χιλιάδες άλλους συναδέλφους της από όλο τον κόσμο με έναν κοινό σκοπό: να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη!


Τι είναι το Athens Yoga Aid Challenge;

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα το Athens Yoga Aid Challenge, μέρος του Yoga Aid World Challenge, ένα «ντόμινο» μαθημάτων γιόγκα που θα ξεκινήσουν στο Σίδνεϊ με την ανατολή του ηλίου την 9η Σεπτεμβρίου και θα λάβουν χώρα πάνω από 200 αντίστοιχες εκδηλώσεις σε περισσότερες από 20 χώρες. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τη δύση του ήλιου στο Λος Άντζελες. Στόχος είναι να συγκεντρωθεί πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια για κοινωφελείς σκοπούς σε όλο τον κόσμο.

Στόχος του ελληνικού τμήματος είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για το Yoga Aid Challenge της Αθήνας από τους συμμετέχοντες ‘challengers’ οι οποίοι θα αναζητήσουν δωρεές από χορηγούς ‘sponsors’, φίλους και γνωστούς, για την συμμετοχή τους σε ένα δίωρο μάθημα γιόγκα. Μέσα από το συγκεκριμένο μάθημα θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη πρακτικής όπως Ashtanga, Iyengar, Vinyasa, και Anusara γιόγκα από διαφορετικούς και καταξιωμένους δασκάλους, όπως την Άννα Ζόρζου, το Σάββα Γιάντση, την Τίνα Ζυμαράκη, κ.ά.


Το 100% των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν θα στηρίξουν τον κοινωνικό φορέα Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (Κ.Σ.Δ.Ε.Ο.) – «ΕΔΡΑ» (www.edra-coop.gr) και το MatchBook Project της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. “ΕΔΡΑ”, ένα συνεργατικό project για ΑμεΑ καλλιτέχνες.

Πώς μπορώ να συμμετέχω;

Για την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας, υπάρχουν δύο τρόποι:

α) Με την ενεργή συμμετοχή στο Athens Yoga Aid Challenge 2012 ως Challenger (κάνοντας click στο ‘Register for an Event’ στο www.yogaaid.com/Greece) και λαμβάνοντας μέρος στο μάθημα την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στις 10:30 το πρωί στο «The Hub Events» (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα 11854). Λαμβάνοντας μέρος θέτετε ένα χρηματικό ποσό ως στόχο για να συγκεντρωθεί online από τους χρηματοδότες σας ‘sponsors’ (φίλους και γνωστούς).

β) Αν θέλετε να στηρίξετε οικονομικά ως χορηγός ‘Sponsor’ και να χρηματοδοτήσετε τους συμμετεχόντες – ‘Challengers’ για την συμμετοχή τους στο Yoga Aid World Challenge, μπορείτε να κάνετε ασφαλείς δωρεές με πιστωτική κάρτα στο www.yogaaid.com/Greece κάνοντας click στο ‘Donate Now’ και διαλέγοντας τον ‘Challenger’ ή την ομάδα υπέρ της οποίας ή του οποίου επιθυμείτε να κάνετε την δωρεά. Οι συναλλαγές πραγματοποιούνται με πιστωτική κάρτα μέσω Paypal και πηγαίνουν απ’ευθείας σε λογαριασμό της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο “ΕΔΡΑ”.

Επικοινωνία: Μαρία Καραχάλιου, Κιν. +30 6947690742