Κ. Παπουτσάκη: Η εγκυμοσύνη είναι η καλύτερη περίοδος της ζωής μου

Η Κατερίνα Παπουτσάκη μπορεί πλέον να σταμάτησε τις εμφανίσεις της στο θέατρο λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης αλλά δεν παρέλειψε να παρευρεθεί στην πρεμιέρα της παράστασης «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» στο θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης και να μίλησει για όλα όσα αισθάνεται και βιώνει τρεις μήνες πριν από τον ερχομό για του πρώτου της παιδιού. «Νιώθω όντως πιο όμορφα και πιο γλυκά από ποτέ. Είναι η καλύτερη περίοδος της ζωής μου» παραδέχτηκε η 33χρονη ηθοποιός, αποκαλύπτοντας ότι «Είμαι στον έκτο μήνα. Είναι αυτή η μαγική περίοδος. Είναι αγοράκι!». Ερωτηθείσα για την πορεία της εγκυμοσύνης και για το αν ταλαιπωρείται από τις φυσιλογικές αδιαθεσίες που συνοδεύουν την εγκυμοσύνη δήλωσε ότι «Δεν είναι δύσκολο καθόλου. Δόξα τω Θεώ, είμαι από τις τυχερές. Στη δική μου περίπτωση ήταν και είναι πολύ εύκολα τα πράγματα, μέχρι στιγμής, και ελπίζουμε να παραμείνουν έτσι μέχρι το τέλος».

Πώς όμως αισθάνεται απέναντι στο νέο πλασματάκι που θα μπει στη ζωή της; «Ευθύνη, μεγάλη ευθύνη. Γενικά η μητρότητα και η πατρότητα δεν είναι εγωιστικές πράξεις. Έχουν μια έννοια πιο αλτρουιστική. Δίνεις ζωή σε έναν άνθρωπο και πρέπει να τον αντιμετωπίσεις σαν αυτό που είναι. Πρέπει να σεβαστείς τον χαρακτήρα, τις ιδιαιτερότητές του, τα πάντα! Πρέπει, επίσης, να προσπαθήσεις κι εσύ ο ίδιος να του δώσεις τις δικές σου αξίες και να το προσπαθήσεις να αναδείξει τα ταλέντα του και να γίνει ένας μοναδικός άνθρωπος».

Τέλος, η Κατερίνα Παπουτσάκη εξομολογήθηκε πως το «μητρικό ένστικτο» ξύπνησε μέσα της, λόγω της δυνατής σχέσης που τη δένει με τον σύζυγό της, Παναγιώτη Πιλαφά.