Αρχική InfoTeens Υγεία Λίγα λεπτά άσκησης σε καθημερινή βάση αρκούν

Λίγα λεπτά άσκησης σε καθημερινή βάση αρκούν

Επτά λεπτά καθημερινής έντονης άσκησης είναι αρκετά, σύμφωνα με νέα καναδική μελέτη, για να αποκομίσουν τα παιδιά και οι έφηβοι τα οφέλη της γυμναστικής. Αν και ο χρόνος ακούγεται ελάχιστος, στην πραγματικότητα, η έρευνα επισημαίνει, ότι στην εποχή μας αρκετά παιδιά δεν αφιερώνουν ούτε αυτό τον λίγο χρόνο για άσκηση.

Οι ερευνητές μελέτησαν πάνω από 600 παιδιά ηλικίας εννέα έως 17 ετών, των οποίων παρακολούθησαν τη σωματική δραστηριότητα επί μια εβδομάδα με φορητά επιστημονικά όργανα, σε συνδυασμό με την συνεχή καταγραφή άλλων παραμέτρων υγείας (βάρος, περιφέρεια μέσης, πίεση αίματος κ.α.). Η πολύωρη άσκηση δεν είναι απαραίτητη, κατέληξαν οι επιστήμονες, αλλά αυτά τα λίγα λεπτά πρέπει να αφορούν έντονη άσκηση ώστε τα παιδιά να αποκομίσουν τα απαραίτητα οφέλη για την υγεία τους, να μειωθεί ο κίνδυνος της παχυσαρκίας και άλλων προβλημάτων υγείας που προέρχονται από την καθιστική ζωή.

Τα παιδιά περνούν πάνω από τα δύο τρία του χρόνου τους (σχεδόν το 70%) σε καθιστικές δραστηριότητες, το 23% έχει ελαφρές σωματικές δραστηριότητες, μόλις το 7% αναλαμβάνει μέτριας έντασης δράσεις ενώ ένα ελάχιστο 0,6% παρουσιάζει έντονη σωματική δραστηριότητα.

Τα αγόρια είναι πιο δραστήρια από τα κορίτσια που αν και ενδιαφέρονται περισσότερο για την εμφάνισή τους δεν ασκούνται επαρκώς. Η καθημερινή άσκηση βοηθά τα παιδιά με παραπανίσια κιλά να βελτιώσουν το βάρος τους γρηγορότερα και να μειώσουν το λίπος στην περιφέρεια της μέσης τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν υπάρχουν τα αναμενόμενα οφέλη για την υγεία αν η καθημερινή άσκηση είναι μόνο ήπια ή μέτρια, ακόμα κι αν ο χρόνος για αυτές τις δραστηριότητες αυξηθεί. Αντίθετα, πιο κρίσιμος είναι ο χρόνος που αφιερώνεται για αληθινά έντονη άσκηση, ακόμα κι αν είναι λίγος. Φυσικά, η έρευνα απέδειξε ότι όσα παιδιά έχουν την δυνατότητα να ασκούνται περισσότερο και τα οφέλη για την υγεία τους είναι περισσότερα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter