“Λάχανα+Χάχανα”, στο Μέγαρο Μουσικής με διάσημους καλεσμένους!

Χαρούμενες παιδικές φωνές θα πλημμυρίσουν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 9 Ιουνίου στη μοναδική παράσταση «Λάχανα και χάχανα» που ετοιμάζουν ο Τάσος Ιωαννίδης, τρεις παιδικές χορωδίες και οι καλεσμένοι τους!

Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα του συνθέτη Τάσου Ιωαννίδη λίγα χρόνια πριν, να μελοποιήσει τα στιχουργήματα του βιβλίου της πρώτης δημοτικού, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τη μικρή του κόρη Ερμιόνη να τα αποστηθίσει ευκολότερα. (ή για ν’ ακριβολογούμε, όλα ξεκίνησαν από την Ερμιόνη!).

Έτσι γεννήθηκε το πρώτο cd «ΛΑΧΑΝΑ + ΧΑΧΑΝΑ – 24 τραγούδια από το βιβλίο γλώσσας της Α’ Δημοτικού» με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη, του Ευγένιου Σπαθάρη και του Ηλία Μαμαλάκη, που έμελε να το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και να γίνει ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να μάθουν το μάθημά τους τα πρωτάκια!

Σαν να μην έφτανε αυτό, άλλη μια καταπληκτική ιδέα ήρθε και σφηνώθηκε στο μυαλό του ευφάνταστου μπαμπά: αφού το σχέδιο πέτυχε στα γράμματα, γιατί να μην πετύχει και στους αριθμούς; Έτσι, με τη συνεργασία της Παυλίνας Παμπούδη στους στίχους και τη συμμετοχή της Ελένης Βιτάλη και της Γλυκερίας, έκανε την προπαίδεια τραγούδια! Ναι, ναι, όπως το ακούτε! Αυτό ήταν το δεύτερο cd που κυκλοφόρησε με τον τίτλο «ΧΑΧΑΝΑ x ΛΑΧΑΝΑ – Η προπαίδεια σε τραγούδια» που γνώρισε ανάλογη επιτυχία.

Και για να μη μείνουν παραπονεμένα τα μικρότερα παιδιά, σύντομα ακολούθησε το τρίτο cd «ΛΑΧΑΝΑ + ΧΑΧΑΝΑ – Εδώ νηπιαγωγείο!» με τραγούδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας, σε στίχους και πάλι της Παυλίνας Παμπούδη και τη συμμετοχή της Φωτεινής Δάρρα, του Παντελή Θαλασσινού και της χορωδίας Σπύρου Λάμπρου.

Με υλικό τα τραγούδια αυτών των άλμπουμ -τραγούδια έξυπνα, γλυκά, αστεία, που πέρα από την εκπαιδευτική τους χρησιμότητα είναι και πολύ διασκεδαστικά- ο Τάσος Ιωαννίδης έχει ετοιμάσει για την Πέμπτη 9 Ιουνίου, μία πολύ ξεχωριστή παράσταση! Με εκλεκτούς καλεσμένους τη Φωτεινή Δάρρα, τον Παντελή Θαλασσινό και τον Ηλία Μαμαλάκη και μαζί με την Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, την Παιδική Χορωδία Animus Λαυρίου και την Παιδική Χορωδία Τρίτου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα και σολίστ τα παιδιά: Ερμιόνη Ιωαννίδου, Αλκμήνη Μπασακάρου, Άνθια Παπαδοπούλου, Βασίλη Χειλά, Αναστασία Χρυσανθακοπούλου, Αντωνία Μαθιουλάκη και Μάγδα Βιτουλαδίτου, προβλέπεται μία βραδιά Α-ΝΕ-ΠΑ-ΝΑ-ΛΗ-ΠΤΗ!

Μια Μουσική Παράσταση – γιορτή – για το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Τα έσοδα θα διατεθούν για παιδαγωγικό υλικό, σε σχολεία “Εκπαιδευτικής Προτεραιότητος”.

Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα), στην ιστοσελίδα www.megaron.gr και στο τηλέφωνο 210 7282333.
Τιμές εισιτηρίων : 5 ευρώ για τα παιδιά/ από 8 ευρώ για τους μεγάλους.
Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, «ΑίΘουσα Χρήστου Λαμπράκη»
Πότε: Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, ώρα έναρξης: 7:30μμ