Αρχική InfoDad Λογισμικό υποκλοπής σε διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές

Λογισμικό υποκλοπής σε διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές

Η αστυνομία συνιστά την προσοχή όσων χρησιμοποιούν διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές, έπειτα από τον εντοπισμό λογισμικού υποκλοπής κωδικών σε υπολογιστές χρηστών.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους χρήστες web banking:

- Να μην συνδέονται στις υπηρεσίες web banking αν αντιληφθούν οποιαδήποτε ανωμαλία ή αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες συνδέσεις. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει επικοινωνούν με την τράπεζα ή/και με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα τηλέφωνα 11012 και 210-6476464.

Να διατηρούν ενημερωμένο το λογισμικό προστασίας, με το οποίο μπορούν συνήθως και να απομακρύνουν τον ιό σε περίπτωση μόλυνσης. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αλλάξουν και τον κωδικό πρόσβασης στην τράπεζα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργεί τώρα έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών σε διεθνές επίπεδο.

Διευκρινίζεται ότι το κακόβουλο λογισμικό έχει εντοπιστεί μόνο σε υπολογιστές χρηστών και όχι στα συστήματα ελληνικών τραπεζών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.