Αρχική InfoMommy Συμβουλές Μάθετε πώς θα προστατευτείτε από την αιθαλομίχλη

Μάθετε πώς θα προστατευτείτε από την αιθαλομίχλη

Τις τελευταίες μέρες πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί για την περίφημη "αιθαλομίχλη" την ρύπανση δηλαδή που προκαλούν τα αιωρούμενα μικροσωματίδια που εκπέμπουν τα τζάκια και οι ξυλόσομπες που χρησιμοποιούμε εσχάτως για να θερμάνουμε το εσωτερικό των σπιτιών μας. Πώς λοιπόν μπορούμε να προστατευτούμε από τους κινδύνους που εγκυμονεί για το αναπνευστικό μας σύστημα η αιθαλομίχλη; Ερωτηθείς το για ζήτημα ο πνευμονολόγος Ιάσων Πετράκος μας ξεκαθάρισε ότι "η αιθαλομίχλη δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα είδος ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλείται από μείγμα καπνού και ομίχλης στον αέρα.Το μείγμα αυτό περιέχει επιβλαβή αέρα και σωματίδια τα οποία αν μείνουν για πολύ καιρό πάνω από μια περιοχή προκαλούν σοβαρά προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό."

Αναφορικά με τους τρόπους αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου, ο κ. Πετράκος μας συμβουλεύει να μην αφήνουμε απλωμένα ρούχα στην απλώστρα ή στο μπαλκόνι κυρίως τις βραδινές ώρες που λόγω θερμοκρασιών τα τζάκια και οι ξυλόσομπες υπερλειτουργούν οπότε και εμφανίζεται το φαινόμενο της αιθαλομίχλης σε πλήρη όξυνση, καθώς η χαρακτηριστική μυρωδιά που κατακλύζει την ατμόσφαιρα εγκαθίσταται και στα ρούχα με αποτέλεσμα να τα "ποτίζει" και να φεύγει δύσκολα με εκ νέου πλύσιμο. Επιπλέον τα ρούχα αυτά επιβαρύνουν την αναπνευστική λειτουργία ατόμων που ήδη ταλαιπωρούνται από αλλεργίες και δυσλειτουργίες στο αναπνευστικό τους σύστημα. Ακολουθώντας το ίδιο σκεπτικό, ο πνευμονολόγος μας προτρέπει να κλείνουμε καλά τις πόρτες και τα παράθυρα ούτως ώστε να μην εισχωρεί η μυρωδιά και η βαριά ατμόσφαιρα και στο εσωτερικό σπιτιού ιδίως σε σπίτια που διαμένουν άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.