Αρχική InfoDad Μάθετε τα πάντα για τη διακίνηση καυσόξυλων

Μάθετε τα πάντα για τη διακίνηση καυσόξυλων

Το ξύλο, ως καύσιμο υλικό, αποτέλεσε από πολύ παλιά, βασικό μέσο θέρμανσης της κατοικίας του ανθρώπου. Από τις αρχές όμως της δεκαετίας του 1960 η κατανάλωση ξυλώδους βιομάζας, για ενεργειακούς σκοπούς, μειωνόταν συνεχώς. Σήμερα, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου οι καταναλωτές στρέφονται και πάλι στη χρήση του ξύλου για την παραγωγή θερμότητας.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε μια προσπάθεια να ενημερώσει σωστά τους καταναλωτές για το ξύλο και την αγορά του εξέδωσε έναν οδηγό για την σωστή διακίνηση, αποθήκευση και ξήρανση για τα καυσόξυλα στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τον οδηγό, ξύλα που χρησιμοποιούνται σε ανοιχτές εστίες και τζάκια δεν πρέπει να έχουν ποσοστό υγρασίας πάνω από 20%. Είναι διεθνώς αποδεκτό ότι τα ξύλα που διαθέτουν μεγαλύτερη υγρασία απελευθερώνουν κατά την καύση τους ανεπιθύμητα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα. Επιπλέον η καύση ξυλείας στις ανοικτές εστίες είναι τελείως αντιοικονομική και μη αποδοτική, μια και το 80-85% της θερμότητας διαφεύγει στην καπνοδόχο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει περιεχόμενος πίνακας αντιστοίχησης βάρους-όγκου για διάφορα είδη ξύλου και για διάφορες τιμές περιεχόμενης υγρασίας. Με χρήση του πίνακα , ο καταναλωτής μπορεί να έχει μία κατά προσέγγιση εκτίμηση του βάρους στο οποίο αντιστοιχούν τα χωρικά κυβικά μέτρα ξύλου που αγοράζει, είτε χύδην είτε στοιβαγμένα, για συγκεκριμένη τιμή υγρασίας.

Για καλύτερη ενημέρωσή σας διαβάστε τον οδηγό στο ακόλουθο Link http://gge.gov.gr/?p=8620


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.