Αρχική InfoSchool Δημοτικό Μάθετε τη χρησιμότητα των μαθηματικών στο Ίδρυμα Ευγενίδου (11 &18/12)

Μάθετε τη χρησιμότητα των μαθηματικών στο Ίδρυμα Ευγενίδου (11 &18/12)

Στο ερώτημα : "Μα πού θα μου χρησιμεύσουν τα μαθηματικά;" που τριγυρίζει στο μυαλό αρκετών παιδιών, για τα οποία ένας σύνθετος πολλαπλασιασμός αποτελεί σπαζοκεφαλιά χωρίς νόημα, θα προσπαθήσει να δώσει απάντηση ο μαθηματικός Στέφανος Ξεφτέρης, στο πλαίσιο της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρυματος Ευγενίδου.

Ο μαθηματικός και υποψήφιος διδάκτορας του ΕΜΠ, Στ. Ξεφτέρης θα δώσει ομιλία στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου αλλά και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

Μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν πώς φτιάχνονται τα κρυπτογραφημένα μηνύματα μόνο με τη χρήση πρόσθεσης και αφαίρεσης (ξεκινώντας από τον τρόπο που είχε βρει ο Καίσαρας για να παραπλανεί τους εχθρούς του) – αλλά και πώς είναι δυνατόν να βγει κάποιος έξω από έναν δαιδαλώδη λαβύρινθο.

Θα μάθουν επίσης και το πώς πραγματικά δείχνουν οι φωτογραφίες μέσα σε έναν υπολογιστή και πόσο καλά μαθηματικά «ξέρει» ένα κινητό τηλέφωνο.

Τέλος, οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν στους ηλεκτρονικούς δρόμους της σύγχρονης τεχνολογίας: θα μάθουν πώς σκέφτονται οι υπολογιστές - που αν και πανέξυπνοι, ξέρουν δύο μόνο αριθμούς.

Ίδρυμα Ευγενίδου
Λεωφ. Συγγρού 387, Π.Φάληρο
210 6469900


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.