Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Μάθε να κοντρολάρεις την όρεξή σου

Μάθε να κοντρολάρεις την όρεξή σου


Αν γνωρίζεις πως η γυμναστική που κάνεις επηρεάζει την όρεξή σου, τότε μπορείς να υπολογίσεις ώστε οι θερμίδες που καις να είναι περισσότερες από αυτές που τρως, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Loughborough

Δες την άσκηση

Τρέξιμο
Βάρη
Περπάτημα 2 χλμ.
Κολύμβηση

Δες τα οφέλη
Το τρέξιμο αυξάνει την παραγωγή της ορμόνης που κόβει την όρεξη και σε κάνει να μην πεινάς πολύ για την επόμενη ώρα.
Η άσκηση με βάρη μειώνει την παραγωγή της ορμόνης που σου δημιουργεί το αίσθημα της πείνας με αποτέλεσμα να μην πεινάς πολύ.
Η άσκηση σε χαμηλή ένταση δεν επηρεάζει σημαντικά την όρεξή σου. Ίσως όμως μερικές φορές να αισθάνεσαι, για 20 λεπτά μετά το τέλος της, σαν να έχεις φάει κάποιο σνακ.
Το κρύο νερό μειώνει τη θερμοκρασία του σώματος και χρειάζεσαι θερμίδες για να την αναπληρώσεις.

Δες το κόλπο
Ένα μικρό σνακ μπορεί να σε χορτάσει όταν η επίδραση της άσκησης περάσει. Δοκίμασε να φας ένα μπολ με γάλα και δημητριακά για να σε χορτάσει.
Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα μικρό πρωτεϊνούχο σνακ όπως ένα βραστό αβγό θα μειώσει την πείνα και θα σε «ανεβάσει».
Ένα σνακ με λίγους υδατάνθρακες μπορεί να ικανοποιήσει την πείνα σου χωρίς να σου δώσει πολλές θερμίδες. Δοκίμασε να φας ποκ κορν (χωρίς βούτυρο).
Δοκίμασε να πιεις ένα ζεστό τσάι για να επαναφέρεις τη φυσιολογική θερμοκρασία στο σώμα σου. Αν εξακολουθείς να πεινάς, τότε κατανάλωσε ένα γιαούρτι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.