Μάιος στον Παραμυθοπλάστη!

Μια σειρά εργαστηρίων για τον μήνα Μάιο έχει προγραμματίσει εργαστήρι έκφρασης και φαντασίας Παραμυθοπλάστης (Παναγή Τσαλδάρη 17, Περιστέρι Τηλ. 210 57 74 599, 6973 31 99 71).
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά 3 έως 12 ετών και πραγματοποιούνται από τις 18:00 έως 20:00 μ.μ.

Παρασκευή 13/05: «Βρήκα ένα φτερό! Τίνος είναι;»
Μαγεύεσαι να κοιτάς το πέταγμά τους, τη θωριά τους, τα χρώματά τους! Κι όλα αυτά για τα φτερά τους! Μα για ποιους λέμε φυσικά; Για τα πουλιά! Τί λέτε έρχεστε να πετάξουμε μαζί τους;
Παναγιώτα Κολοκυθά (παιδαγωγός, αφηγήτρια, μουσειοπαιδαγωγός)

Σάββατο 14/05: «Ανα-κύκλωσε ό,τι δε χρειάζεσαι και παίξε!»
Κουτάκια, βαζάκια, πιατάκια, καπάκια και ό,τι άλλο δε θα στείλουμε στα σκουπίδια θα τα μεταμορφώσουμε σε όμορφα παιχνίδια. Υπάρχουν κάποια υλικά που με το πρώτο βλέμμα άχρηστα τα θεωρείς αλλά είναι μεγάλο ψέμα. Ψαλίδι, σχοινί και λίγη φαντασία κουκλίτσες θα τα κάνουμε κι αρχίζει η ιστορία!
Ελένη Βογιατζίδου (παιδαγωγός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού)

Παρασκευή 20/05: «Απο-τυπώνοντας τον κήπο μας!»
Πατατούλες, καροτάκια, γίνατ’ όλα σφραγιδάκια και βολτάρετε με χάρη, μεσ’ το χρώμα όλο καμάρι! Φτιάχνουμε σφραγίδες από ζαρζαβατικά και κάνουμε κατασκευές… υγιεινά! Θέλετε;
Ελένη Βογιατζίδου (παιδαγωγός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού)

Σάββατο 21/05: «Μα, πλάθονται τα λουλούδια;»
Ανασκουμπωθείτε, φέρτε υλικά, ρίξτε και μεράκι, ζυμώσετε καλά- καλά να γίνει ζυμαράκι! Πλάσετε ύστερα παιδιά βάλτε και χρωματάκι, έτοιμο το λουλούδι μας και με το κοτσανάκι! Φτιάχνουμε λουλούδια… Ζυμωτά! Τι λέτε; Παναγιώτα Κολοκυθά (παιδαγωγός, αφηγήτρια, μουσειοπαιδαγωγός)

Παρασκευή 27/05: «Μέλισσα η δουλευταρού!»
Μια περιπλάνηση μέσα από παιχνίδια και μύθους από την αρχαιότητα ως σήμερα για να πάρουμε μια «γεύση» από το πρότυπο της εργατικότητας μα και της συνεργασίας! Ξέρετε τι αποτέλεσμα έχει αυτό; ΜΕΛΙ
Παναγιώτα Κολοκυθά (παιδαγωγός, αφηγήτρια, μουσειοπαιδαγωγός)

Σάββατο 28/05: «Πτήσεις… παραμυθένιες!»
Ένα παλικάρι μεταμορφώνεται σε περιστέρι! Μα και κύκνοι έρχονται! Ορίστε κι ένας πετεινός, κόκορας κανονικός. Κανονικός; Μάλλον μισός! Τι μισός, αλλόκοτος καλύτερα να πω!
Τόσα κι άλλα τόσα θα «πεταχτούν» από τον κόσμο των παραμυθιών για να μας ταξιδέψουνε στη χώρα των πουλιών και θα μας βοηθήσουν να φτιάξουμε κι εμείς τα δικά μας… φτερά!
Παράσταση Αφήγησης με συνοδεία κρουστών μουσικών οργάνων από την αφηγήτρια Παναγιώτα Κολοκυθά