Μάφιν με σταφίδες

Πολύ απλή και γρήγορη συνταγή για να “γλυκάνετε” μικρούς και μεγάλους

Υλικά για 12 μάφιν
*125 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
*100 γραμμ. σταφίδες
*250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κρατήστε λίγο και για τα φορμάκια)
*100 γραμμ. ζάχαρη
*100 γραμμ. μαργαρίνη (αλείψτε και τα φορμάκια)
*1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
*2 αυγά
*Ξύσμα 1 λεμονιού

Παρασκευή
1. Μουσκεύετε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό για 15’. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σταδιακά το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και τέλος τη μαργαρίνη λιωμένη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Στραγγίζετε τις σταφίδες και τις στεγνώνετε καλά. Τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και τις ρίχνετε μέσα στη ζύμη. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τα ατομικά φορμάκια. Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνετε στους 180C για 25΄περίπου. Αφήνετε τα μάφιν να κρυώσουν και σερβίρετε.