Αρχική Infokids Συνταγές "Μήλα Πασχαλίτσες" τα παιδία παίζει...

"Μήλα Πασχαλίτσες" τα παιδία παίζει...

Έξυπνα σνακ για παιδιά-μήλα πασχαλίτσες Παίζουμε και τρώμε! Παίζουμε με τα φρούτα και τα παρουσιάζουμε στα παιδιά με τέτοιο τρόπο που πραγματικά ξετρελαίνονται! Ένα εύκολο σνακ για τα μικρούλια μας, που θα κάνει το απόγευμά τους διασκεδαστικό. Μήλα κόκκινα όσα θέλετε και ξεκινάμε... " Μήλο μου κόκκινο ρόιδο βαμμένο..."

Συστατικά
4 κόκκινα μήλα ( Βιολογικής Καλλιέργειας)  για 2 παιδάκια
Σταφιδούλες ξανθές και σκούρες
Φιστικοβούτυρο

Οδοντογλυφίδες 

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε προσεχτικά, για να μην χαλάσουμε το σχήμα τους, τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε σε λευκά πιάτα ή σε μεγάλη πιατέλα ώστε να φαίνεται το μέρος με τη φλούδα. Μετέπειτα, παίρνουμε  μια μπατονέτα και τη βουτάμε στο φιστικοβούτυρο και  την ακουμπάμε κατά τόπους  στη "ράχη" του μήλου ώστε να σταθεροποιηθεί  το φιστικοβούτυρο. Πάνω εκεί κολλάμε τις ξανθές σταφιδούλες και στο πίσω μέρος του μήλου κολλάμε 2 σκούρες σταφιδούλες - έτσι δημιουργούμε τα μάτια της πασχαλίτσας. Παίρνουμε δυο οδοντογλυφίδες, καρφώνουμε  μια σταφιδούλα σε κάθε μια απ΄αυτές και τέλος τις  καρφώνουμε στο πίσω μέρος του μήλου, έτσι δημιουργούμε τις κεραίες! Να μια ωραία πασχαλίτσα...

Διατροφική αξία μήλου

Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα!      
Αυτή η παροιμία κρύβει αρκετές αλήθειες, οι οποίες επιβεβαιώνονται διαρκώς από πολλές έρευνες. Ένα μεσαίου μεγέθους μήλο, μαζί με τη φλούδα του είναι δυνατόν να προσδώσει 2,5 έως 3 γρ. φυτικών ινών και μόνο 70-80 θερμίδες.  Οι διαλυτές φυτικές ίνες του μήλου είναι  δυνατόν να μειώσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης του αίματος μέσω της αυξημένης απέκκρισης των χολικών αλάτων. Από την άλλη, οι αδιάλυτες φυτικές ίνες του μήλου μειώνουν το χρόνο διέλευσης στον εντερικό σωλήνα προστατεύοντας έτσι από καρκίνο του παχέως εντέρου. Επίσης, τα μήλα και η ειδικότερα η φλούδα τους είναι πλούσια σε κερκετίνη. Η κερκετίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο είναι πιθανόν να συντελεί στην πρόληψη του ηπατικού έλκους, να μειώνει την ανάπτυξη και εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και να προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter