Αρχική InfoDad Μία πολυβιταμίνη την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου στους άντρες

Μία πολυβιταμίνη την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου στους άντρες

Αμερικανοί ερευνητές αναφέρουν ότι μία πολυβιταμίνη την ημέρα μπορεί και να ελαττώνει τον κίνδυνο που διατρέχουν οι άντρες να εκδηλώσουν καρκίνο.

Οι ειδικοί μελέτησαν 15.000 άνδρες, ηλικίας άνω των 50 ετών περισσότερο από μία δεκαετία.

Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύονται στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας» (JAMA), δείχνουν πως υπήρξε μικρή μείωση στα κρούσματα καρκίνου μεταξύ των ανδρών που έπαιρναν καθημερινά μία πολυβιταμίνη.

Η λήψη ορισμένων βιταμινών συνιστάται συχνά σε πληθυσμιακές ομάδες με ειδικά χαρακτηριστικά – στα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, λ.χ., συνιστάται να παίρνουν συμπλήρωμα βιταμίνης D.

Ωστόσο, τα οφέλη από τη λήψη βιταμινών και πολυβιταμινών για προληπτικούς λόγους από καθ’ όλα υγιείς ανθρώπους αποτελούν ακόμα αμφισβητούμενο θέμα, καθώς οι έως τώρα μελέτες είχαν αντικρουόμενα ευρήματα.

Γι’ αυτό και στις Διατροφικές Οδηγίες που εξέδωσαν το 2006 και το 2010 τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ, επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ακόμα αρκετά στοιχεία για να γίνουν συστάσεις υπέρ ή κατά της λήψης βιταμινών για την πρόληψη της καρδιοπάθειας, του καρκίνου και άλλων χρονίων νοσημάτων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.