Μαγευτικές αποδράσεις που θα θέλαμε να κάνουμε!

Επειδή τα όνειρα δεν κοστίζουν, κι επειδή αυτός ο πλανήτης έχει αμέτρητες  ομορφιές, ας ταξιδέψουμε με τη φαντασία μας, μέσα από πανέμορφες φωτογραφίες σε μαγευτικούς προορισμούς. Δεν θα μας κοστίσει τίποτα – αντιθέτως θα κερδίσουμε θέα και γαλήνη! Μία φωτογραφία αξίζει σαν χίλιες λέξεις, έτσι δεν λένε;

Πρώτος σταθμός του εικονικού μας ταξιδιού, Ιταλία, και  Ρώμη! Μια λαμπερή πρωτεύουσα με σύγχρονους ρυθμούς αλλά και πολιτισμικό πλούτο! Η Grande Dame της Ευρώπης.

Διαθέτει συγκλονιστικούς ναούς και μουσεία, πλατείες που σε προδιαθέτουν να ερωτευτείς, σοκάκια που σε γυρνάν στον μεσαίωνα και ασφαλώς…  βιτρίνες για εξαντλητικό shopping – ακόμη κι αν αυτό είναι μόνο window!

Συμπληρώστε το ταξίδι με άπειρη αυθεντική pizza και καφέ espresso, και… απογειωθείτε!

Κωνσταντινούπολη – μία πόλη ορόσημο. Μια πόλη συνώνυμο με το παρελθόν πολλών Ελλήνων. Η αρχόντισσα του Βοσπόρου που κρύβει ιστορία αιώνων, πολιτισμών και πολλών θησαυρών. Δεσπόζει στο μεταίχμιο Ανατολής και Δύσης, προσφέροντας στον ταξιδιώτη ατελείωτη πολιτισμική ηδονή: η Αγία Σοφιά, το Πατριαρχείο μας, το Ταξίμ και το Μπλε Τζαμί, τα παλάτια TopKapi και το Dolmabahce  – παλάτια πασάδων και σουλτάνων που θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Το Πετράδι της Ανατολής είναι όντως εκτυφλωτικό!

Ένα ακόμη ταξίδι που φαντάζομαι ότι όλοι μας θα θέλαμε να κάνουμε, είναι στο Ροβανιέμι – το χωριό του Άγιου Βασίλη! Χιόνι, τάρανδοι, έλκηθρα, παραδοσιακοί ξυλοκόποι και φυσικά το παραμύθι των Χριστουγέννων, να ζωντανεύει μπροστά μας! Στην σαγηνευτική πρωτεύουσα της Λαπωνίας, γινόμαστε κι εμείς πάλι παιδιά. Πίνουμε ζεστή σοκολάτα και αγκαλιάζουμε τον απλόχερο Santa Claus , για να του δώσουμε  κρυφά και το δικό μας γράμμα…

Και μια που επιστρέψαμε στην δική μας παιδική ηλικία, πάμε μια και στην πολυπόθητη Eurodisney, της Γαλλίας ; Εκεί κι αν θα ζήσουμε μέσα στην καρδιά του παραμυθιού!

Σταχτοπούτα και Χιονάτη, οι ήρωες της Άγριας Δύσης, πειρατές και ζώα της ζούγκλας θα μας αγκαλιάσουν στη φανταστική πορεία τους! Κι εμείς σαν μικρά παιδιά θα γελάμε, θα σαστίζουμε και θα απολαμβάνουμε όσα κρύβαμε στην καρδιά  μας από μικροί…

Επειδή όμως έχουμε πια μεγαλώσει, και δεν φοβόμαστε τα τέρατα, θα ταξιδέψουμε τώρα μαζί να συναντήσουμε και το Τέρας του Λοχ Νες, στη Σκωτία! Μέσα από αγρούς και δρόμους καλυμμένους από την ομίχλη, πίσω από τους ανεμοδαρμένους λόφους, μας περιμένει μια θρυλική λίμνη. Στα βόρεια της Σκωτίας, στο νησί Cherry, ζει το Τέρας του Λοχ Νες. Ένα  θρυλούμενο θαλάσσιο ερπετό που  αποτελεί αντικείμενο μελέτης της κρυπτοζωολογίας. Απαντάται συχνά και με το όνομα Νέσι (αγγλ. Nessie). Αναφορές για την ύπαρξη ενός απροσδιόριστου τέρατος στη λίμνη του Λοχ Νες χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα, όταν σύμφωνα με το θρύλο ο Άγιος Κολούμπα έσωσε με θαυματουργικό τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου από αυτό.

Κι αν το τέρας δεν μας εμφανιστεί, ουδέν πρόβλημα! Θα απολαύσουμε τα θεαματικά κάστρα! Κι ίσως από κάποια στοά τους, εμφανιστεί ο Braveheart – Mel Gibson!