Μαθαίνω «Μουσική με Χρώματα»!

Το Ωδείο «Μουσική δημιουργία Αθηνών» εγκαινιάζει το νέο τμήμα Μουσικοκινητικής αγωγής «Μουσική με χρώματα» μεσα απο το οποίο τα παιδιά διαφόρων ηλικιών ανακαλύπτουν με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο τον Μαγικό Κόσμο της Μουσικής !!!

Το σύστημα «colour music « είναι μια πρωτοποριακή,πολύπλευρη μουσικοπαιδαγωγική μέθοδος που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά μέσα από το ωδείο Μ.Δ και αφορά παιδιά απο 18 μηνών μέχρι 12 ετών. Στο μάθημα εμπεριέχονται τα ποιο σημαντικά αναγνωρισμένα συστήματα μουσικής εκπαίδευσης για παιδιά (orff κ.α) δομημένα έτσι ώστε να μυήσουν το παιδί στον κόσμο της μουσικής, όχι μέσα από μία παραδοσιακή μαθησιακή διαδικασία, αλλά βιωματικά, μέσα από την καλλιέργεια της κινητικότητας, από την ανάπτυξη της εκφραστικότητας του σώματος και από τον αυτοσχεδιασμό όπου συμμετέχει ο λόγος, η κίνηση και η μουσική. Με κρουστά μουσικά όργανα, ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, τυμπάνια κ.α, διδάσκονται με χρώματα τους πρώτους τους ρυθμούς και μελωδίες,τραγουδούν και χορεύουν.

Στόχος της διδασκαλίας του μαθήματος δεν είναι μόνο να μάθει το παιδί να χειρίζεται απλά μουσικά όργανα για να παίζει μουσική, αλλά να ευαισθητοποιήσει τις αισθήσεις του , καλλιεργώντας την συνεργασία και την αυτενέργεια,αναπτύσσοντας τη φαντασία και την πρωτοτυπία της σκέψης του.

Ετσι λοιπόν ένα μάθημα Μουσικοκινητικής περιλαμβάνει:

· ρυθμικά και κινητικά παιχνίδια
· παιχνίδια ακοής
· τραγούδι, επεξεργασία και ανάπτυξη της φωνής
· μουσική ακρόαση
· παίξιμο των μουσικών οργάνων ( κρουστά, ξυλόφωνο, μεταλλόφωνο και άλλα κατάλληλα όργανα ανάλογα με την ηλικία )
· γνωριμία με όλα τα μουσικά όργανα μέσα από οπτικό και ηχητικό υλικό.

Το ωδειο «Μουσική δημιουργία Αθηνών» ειναι αναγνωρισμένο απο το κράτος απο το 1995 και διδάσκονται όλα τα μουσικά όργανα, τραγούδι, Musical και ανώτερα θεωρητικά για ολες τις ηλικίες. Το μάθημα «colour music» είναι ο καλύτερος, δημιουργικότερος και πιο ευχάριστος τρόπος εκμάθησης για το παιδί .

Αν θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα δείτε στο http://www.mousiki-dimiourgia.gr/

Πληροφορίες
Έναρξη: Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 18.00 μ.μ (είσοδος ελεύθερη)
μέχρι Σάββατο 15 Ιουνίου 11.00
Κόστος μηνιαίως 20 ευρώ
κάθε Τετάρτη 18.00 μ.μ ή Σάββατο 11.00 π.μ

Υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 210 9022111-210 9012112

Μουσική Δημιουργία Αθηνών

Νέος Κόσμος
(στάση Μετρό Αγ.Ιωάννης)
Ηλιουπόλεως 58 & Αιθαλίδου 11-16
Τηλ. 2109022111, 2109012112