Αρχική Βιβλία Μαραλά (Η μάνα των παραμυθιών)

Μαραλά (Η μάνα των παραμυθιών)

marala_b

Ποιος έφερε στον κόσμο τα παραμύθια; Μια γυναίκα τα ΄φερε, η πιο παλιά του κόσμου.
Πού τα ΄δωσε η γυναίκα; Σ΄ ένα κορίτσι τα ΄δωσε, που έσπασε τον πάγο.
Και το κορίτσι; Στους τέσσερις ανέμους, για να τα ταξιδέψουν.
Κι οι ανέμοι; Σ΄ ένα πουλί τα έδωσαν, σ΄ αυτό που κάθεται στον ώμο σου...

Αν θέλεις πίσω στο χρόνο να γυρίσεις, έχεις γενναία ψυχή, υπομονή, λίγη τύχη, τότε φόρεσε τα πιο γερά παπούτσια και ξεκίνα! Θα φτάσεις σ` έναν καιρό, παλιό, παμπάλαιο, έναν καιρό που ήταν πριν απ` όλους τους καιρούς. Κι αν ακόμα λίγο περπατήσεις, θα φτάσεις σ` ένα δάσος πυκνό. Στη μέση του, ένα ξέφωτο. Στου ξέφωτου τη μέση, μια ξύλινη καλύβα. Αν πλησιάσεις και κοιτάξεις μέσα, από το φεγγίτη, τότε θα δεις στο βάθος της καλύβας, να κάθεται και να σιγομουρμουρά, μια γυναίκα, παλιά, παμπάλαια, η πιο παλιά του κόσμου. Θα δεις την Μαραλά. Αυτήν που γέννησε τα παραμύθια!

Μια ιστορία για την πρώτη γυναίκα και τον πρώτο καιρό. Για τη μετάβαση από τον κόσμο της προφορικότητας στον κόσμο των πρώτων ιχνών. Μια ιστορία για τις ιστορίες. Αυτές που «γέννησε» η Μαραλά και παρέδωσε στο κορίτσι. Γραμμένη με τα πιο παλιά υλικά. Τις λέξεις και τα συναισθήματα. Γραμμένη μαγικά. Σαν παραμύθι…

Η Χριστίνα Φραγκεσκάκη, με θητεία στο λαϊκό παραμύθι και στην αφήγηση και βραβευμένη συγγραφέας, πλέκει μια αρχετυπική ιστορία για τη μετάβαση από τον κόσμο της προφορικότητας στον κόσμο των πρώτων ιχνών.

Συγγραφέας:   Χριστίνα Φραγκεσκάκη
Ηλικία Από: 6 ετών ως 12 ετών.

Ονομασία σειράς: Λογοτεχνικά Βιβλία με Πολύχρωμη Εικονογράφηση

Εκδότης: Πατάκη

Εικονογράφος: Κατερίνα Χαδουλού

ISBN: 978-960-16-3861-4

Έτος Κυκλοφορίας: 2013


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.