Μασάζ και Γιόγκα για μωρά με μαμάδες στο εργαστήρι του θεάτρου Πόρτα

Αν το μωράκι σας είναι από 40 ημερών μέχρι ενός έτους, τα μαθήματα μασάζ και γιόγκα που παραδίδει η Florence Lalanne (infant massage & baby yoga instructor) στο θέατρο Πόρτα θα σας βοηθήσουν να βιώσετε μοναδικά συναισθήματα και να αποκομίσετε κάποιες από τις ωραιότερες αναμνήσεις της ζωής σας.

Πρόκειται για έναν κύκλο για νέες μητέρες που θα ολοκληρωθεί σε 8 συναντήσεις μέσα από ένα ταξίδι στο κόσμο των βρεφών και στη χώρα της μητρότητας.
“Δύο «ακριβείς χάρτες» γίνονται οι οδηγοί αυτών των συναντήσεων που θα καθοδηγούν πιστά στις ανάγκες του μωρού: το βρεφικό μασάζ και η βρεφική γιόγκα. Και τα δύο αποτελούν πυρηνικά στοιχεία της μητρικής φροντίδας λόγω των πολλαπλών ωφελειών τους σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης του μωρού.

Το βρεφικό μασάζ “πλάθει” σώμα & ψυχή για τις υψηλότερες προδιαγραφές της Ζωής. Απαντάει σε μια ενστικτώδη αλλά και επιτακτική ανάγκη του μικρού ανθρώπου. Επαναφέρει το μωρό σε μια κατάσταση ισορροπίας και ευεξίας ώστε απαλλαγμένο από τις μικρές ενοχλήσεις και δυσκολίες να είναι «διαθέσιμο» για τον εαυτό του, για την ανάπτυξή του.

Η βρεφική γιόγκα είναι η επέκταση του μασάζ και βοηθά το μωρό να συμμετέχει ενεργά στη ζωή του. Με την κίνηση, εκφράζει την ανάγκη του να ανακαλύπτει, να εξερευνά το περιβάλλον νιώθοντας συγχρόνως ασφάλεια στην αγκαλιά της μητέρας του.

Από τις συναντήσεις δεν θα λείπουν «θέματα», όπως η φροντίδα, ο θηλασμός και η διατροφή, το κλάμα, ο ύπνος (και πώς το μασάζ επιδρά καταλυτικά σε αυτά), η κίνηση, η εξερεύνηση, το παιχνίδι και τα “ερεθίσματα”, η χαλάρωση (και πώς η βρεφική γιόγκα προσφέρει το κατάλληλο μέσο) καθώς και μια πιο σύνθετη πληροφόρηση γύρω από την ανάπτυξη και τις ανάγκες των βρεφών που διευρύνουν τις αντιλήψεις και τις επιλογές των γονιών. Αφορμή για συζήτηση και σκέψη δίνεται συχνά και μέσα από κατάλληλα επιλεγμένα κείμενα….

Όμως το σημαντικότερο “θέμα” είναι αυτό που μοιράζονται οι μαμάδες μεταξύ τους, τροφοδοτώντας έτσι το μηχανισμό που φέρνει την ανταλλαγή των απόψεων, το καινούριο στις ιδέες, την ανανέωση στην καρδιά… Είναι εν τέλει συναντήσεις που προσφέρουν βιωματικά, έναν άλλο τρόπο αλληλεπίδρασης του μωρού με τη μάνα του, η  οποία δεν βρίσκει μόνο υποστήριξη στο «τεράστιο έργο» της ανατροφής ενός παιδιού αλλά επίσης χαρά και ενθουσιασμό, δυο κινητήρες δυνάμεις που μετατρέπουν τη ρουτίνα και την ψυχική κούραση σε μια «μαγική» καθημερινότητα.

Έναρξη: Φεβρουάριος 2012
Μασάζ και Γιόγκα για μωρά με τις μαμάδες τους
Για μωρά από 40 ημερών… μέχρι ενός έτους
(τα τμήματα χωρίζονται ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών)

Για Πληροφορίες- Εγγραφές
Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου
Μελίνας Μερκούρη 54, 115 21, Κολωνάκι, (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο)
Σταθμός Μετρό: Μέγαρο Μουσικής

Διεύθυνση Εργαστηρίου: Πέγκυ Στεφανίδου-Τσιτσιρίκου
Υπεύθυνη προβολής: Γιάννα Καμπουρίδου
Υπεύθυνη Γραμματείας: Αντωνία Βλάχου

Για πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ. 210 32.49.829

http://www.portatheatre.gr/ email: portastu@otenet.gr, portastu@gmail.com
Facebook: ΠΟΡΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  http://portaergastiri.blogspot.com/