Αρχική InfoMommy Νέα Μείωση της βρεφικής και μητρικής θνησιμότητας στον κόσμο

Μείωση της βρεφικής και μητρικής θνησιμότητας στον κόσμο

Αν και τα νούμερα είναι ενθαρρυντικά παγκοσμίως, η κατάσταση στις αφρικανικές χώρες όπως η Αϊτή, το το Αζερμπαϊτζάν και το Τουρκμενιστάν συνεχίζουν να είναι αποκαρδιωτικές.

Η βρεφική και μητρική θνησιμότητα μειώθηκε εντυπωσιακά μέσα στην τελευταία εικοσαετία, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Η πρώτη έκθεση της ανεξάρτητης ομάδας επιστημόνων, ειδικών στην υγεία της γυναίκας και του παιδιού (iERG), την οποία συγκρότησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, ο αριθμός των θανάτων παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών μειώθηκε από τα 11,6 εκατομμύρια το 1990 στα 7,2 εκατομμύρια το 2011. Εντυπωσιακά μειώθηκε και ο αριθμός των γυναικών που πεθαίνουν στον τοκετό: από 409.053 το 1990 στις 273.465 το 2011.

Στην έκθεση, που δημοσιεύεται στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση Lancet, αναφέρεται ότι κάθε χρόνο καταγράφονται 3,07 εκατομμύρια θάνατοι νεογέννητων. Από αυτούς, το 1,08 εκατομμύριο οφείλεται σε επιπλοκές λόγω πρόωρου τοκετού ενώ οι 720.000 σε επιπλοκές που παρουσιάζονται κατά τη στιγμή του τοκετού.

Οι κυριότερες αιτίες θανάτου των βρεφών είναι η πνευμονία (1,07 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως), η διάρροια (750.000) και η ελονοσία (560.000).

Πηγή: ΑΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.