Μείωση τιμών και αύξηση δωρεάν εισιτηρίων σε ανέργους στις Νύχτες Πρεμιέρας COSMOTE!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote αποφάσισε να μοιράσει περισσότερα δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους και να ρίξει τις τιμές των εισιτηρίων για τη 18η διοργάνωση του Φεστιβάλ. Συνολικά, θα διανεμηθούν 2.000 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται από 4 έως 6 ευρώ.

Εκτός από τη διατήρηση των πρωινών προβολών με το μειωμένο εισιτήριο των 4 ευρώ (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά) και τη διατήρηση των βραδινών προβολών στην τιμή των 6 ευρώ, το φεστιβάλ προχωράει σε περαιτέρω μείωση της τιμής του εισιτηρίου της πρώτης απογευματινής προβολής – σε κάθε κινηματογραφική αίθουσα – στα 5 ευρώ.

Παράλληλα, θέλοντας να δώσει μια οικονομική ανάσα στους άμεσα πληγέντες της οικονομικής κρίσης, μοιράζει συνολικά 2.000 εισιτήρια σε κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ για ταινίες που θα προβληθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης Νύχτες Πρεμιέρας.

Τα εισιτήρια αυτά θα κατανεμηθούν ως εξής:

150 δωρεάν διαπιστεύσεις ανέργων.

Οι διαπιστεύσεις αυτές, θα έχουν τη μορφή των κανονικών δημοσιογραφικών διαπιστεύσεων και θα αντιστοιχούν σε 5 δωρεάν εισιτήρια για ταινίες της αρεσκείας του δικαιούχου. Αιτήσεις θα γίνονται στο γραφείο τύπου του φεστιβάλ με την επίδειξη της – επικυρωμένης και εν ισχύ – κάρτα ανεργίας και της αστυνομικής ταυτότητας, τις ημέρες Δευτέρα 10, Τρίτη 11, Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου. Φυσικά, για την αίτηση αυτή θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μαζί τους μια φωτογραφία αστυνομικής ταυτότητας. Οι πρώτοι 150 που θα κάνουν την αίτηση θα είναι και αυτοί που θα λάβουν τη συγκεκριμένη διαπίστευση.
Για εκείνους που δεν θα προλάβουν να διαπιστευθούν, το φεστιβάλ θα μοιράσει:

1250 ειδικές δωρεάν προσκλήσεις.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας θα διαθέτουν καθημερινά και για δέκα ημέρες, 125 προσκλήσεις, οι οποίες θα εξασφαλίζουν στους δικαιούχους δωρεάν είσοδο. Οι προσκλήσεις (125 καθημερινά) θα διατίθενται από τις 19 Σεπτεμβρίου και κάθε μέρα από το Γραφείο Τύπου του φεστιβάλ. Η κάθε πρόσκληση θα αντιστοιχεί σε ένα δωρεάν εισιτήριο για μια προβολή της επόμενη.