Μεγαλώστε τα παιδιά σας με αγάπη και λογική – Διδάξτε τους την υπευθυνότητα

Για εκατοντάδες χρόνια, οι νέοι γονείς διδάσκονταν τα μυστικά της ανατροφής των παιδιών από την προηγούμενη γενιά. Έπαιρναν τις μεθόδους που είχαν χρησιμοποιήσει οι δικοί τους γονείς στους ίδιους και τις εφάρμοζαν στα παιδιά τους.

Σήμερα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και τα παιδιά πιέζονται να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Οι σημερινοί γονείς, λοιπόν, οφείλουν να μάθουν καινούργιες μεθόδους και τεχνικές για την ανατροφή των παιδιών που ζουν στον σύγχρονο, πολύπλοκο και ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο.

Κι εσείς, ως γονείς, θέλετε να δώσετε στο παιδί σας τα αναγκαία εφόδια για ν’ αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου: αυτοπεποίθηση, κίνητρα, υπευθυνότητα και ωριμότητα. Κι ακόμα να του μάθετε ν’ αυτενεργεί και ν’ αντεπεξέρχεται με ωριμότητα στις προκλήσεις που θα συναντήσει στο δρόμο του.

Πώς θα διδάξετε στο παιδί σας την αξία της πειθαρχίας και της υπευθυνότητας; Η αδιάκοπη επιτήρηση, οι καβγάδες και η υπερβολική αυστηρότητα δεν αποτελούν λύση. Το “Μεγαλώστε τα παιδιά σας με αγάπη και λογική” προτείνει μια απλή και συνάμα αποτελεσματική παιδαγωγική μέθοδο που θα σας βοηθήσει ν’ αποκτήσετε έναν υγιή έλεγχο στη σχέση σας με το παιδί σας χωρίς να καταφεύγετε στο θυμό, στις απειλές ή σε εξαντλητικές συγκρούσεις.

Περιέχει συμβουλές που καλύπτουν όλα τα κρίσιμα θέματα της ανατροφής των παιδιών, όπως:

• Αυθάδεια, «άσχημη» γλώσσα και ξεσπάσματα.
• Ενδοσχολική παρενόχληση και βία.
• Ηλεκτρονικά παιχνίδια και διαδίκτυο.
• Η σχέση με τη γιαγιά και τον παππού.
• Μελέτη και σχολικές επιδόσεις.

Ένα εξαιρετικό εργαλείο για γονείς και τους δασκάλους.
Leonard R. Rezemierski, PhD
Διευθυντής δημοτικού σχολείου Northville, ΗΠΑ

Εκδόσεις: Κριτική
Συγγραφείς: Foster Cline, Jim Fay
Μετάφραση: Έλενα Τσουκαλά
Σελ: 312, ISBN: 9789602186701

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Ο Foster Cline είναι ψυχίατρος με ειδίκευση στα παιδιά που παρουσιάζουν μαθησιακά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς-πειθαρχίας. Εργάζεται ως σύμβουλος σε ιατρικούς οργανισμούς, ομάδες γονέων και σχολεία στις ΗΠΑ.

Ο Jim Fay είναι εκπαιδευτικός με μεγάλη εμπειρία. Συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους εκπαιδευτικούς συμβούλους των ΗΠΑ, με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του.