Μελιτζάνες εποχής γεμιστές με τυράκι… από την Κατερίνα

Τη συνταγή αυτή μας τη στέλνει η φίλη μας η Κατερίνα από τη νότια Εύβοια. Και όπως μας λέει, είναι ο ιδανικός τρόπος μαγειρέματος της πεντανόστιμης και θρεπτικότατης μελιτζάνας για να κάνει τα παιδιά να ζητούν κι άλλο.

Υλικά

8 μελιτζάνες,

300 γραμμ. κεφαλοτύρι

450 γραμμ. παρμεζάνα

4 αβγά

3 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις κόβουμε και τις αδειάζουμε από την ψίχα τους.

Χτυπάμε τα αβγά μαζί με τα τυριά, το αλάτι και το πιπέρι.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη γέμιση, ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη ντομάτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 C) για 25-30 λεπτά.