Με Αχαρνής και Πλούτο ο Σαββόπουλος στο Ηρώδειο (25/9)

Συναυλία βασισμένη σε δύο κλασσικές κωμωδίες του Αριστοφάνη, τους «Αχαρνής» και τον «Πλούτο» θα δώσει ο γνωστός τραγουδιστής και συνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος στις 25 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν υπέρ του Ταμείου Yποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων, με σκοπό την παροχή μερικών ή ολικών απαλλαγών από δίδακτρα, σε οικογένειες μαθητών που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία, είναι ένας μη κερδοσκοπικός κοινωφελής Οργανισμός, μη επιχορηγούμενος από το κράτος, ο οποίος διέθετε πάντοτε και διαθέτει έως σήμερα όλη την περιουσία και τα εισοδήματά της για τη λειτουργία των Σχολείων της, των Αρσάκειων-Τοσιτσείων Σχολείων στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και τα Τίρανα της Αλβανίας.

Οι κατά Σαββόπουλο «Αχαρνής» πρωτοπαρουσιάστηκαν στην μπουάτ «Ρήγας» της Πλάκας τον Δεκέμβρη του 1976 και κυκλοφόρησαν σε δίσκο το Φθινόπωρο του 1977 (Λύρα). Να σημειωθεί πως ο Σαββόπουλος ξεκίνησε να γράφει την μουσική για τους «Αχαρνής» μετά από “παραγγελία” του Θεάτρου Τέχνης, μεταφράζοντας ο ίδιος ελεύθερα τα σημεία που θα μελοποιούσε. Διαφώνησε όμως με τον Κάρολο Κουν γύρω από την μετάφραση – απόδοση και ο Σαββόπουλος παρουσίασε σε δική του πλέον παράσταση τους «Αχαρνής» με τίτλο «Ο Αριστοφάνης Που Γύρισε Από Τα Θυμαράκια» στο υπόγειο της Πλάκας. Μαζί με τον Σαββόπουλο τραγουδούσαν οι Σάκης Μπουλάς, Νίκος Παπάζογλου, Μανώλης Ρασούλης, Μελίνα Τανάγρη, Νίκος Ζιώγαλας, Βαγγέλης Ξύδης, Κώστας Γεωργίου και Ηλίας Λιούγκος.

Για την άλλη κωμωδία του Αριστοφάνη, τον «Πλούτο», ο Σαββόπουλος έγραψε την μουσική και μετέφρασε τα χορικά το 1985 για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Επίδαυρο το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς σε σκηνοθεσία Louca Ronconi και κυκλοφόρησε σε δίσκο το 1996 (Universal).

Η μουσική και τα τραγούδια από αυτές τις δύο κωμωδίες του Αριστοφάνη παρουσιάζονται τώρα από τον ίδιο τον Σαββόπουλο και είκοσι μουσικούς, χορευτές και τραγουδιστές.

Στη συναυλία συμμετέχει και ο Μουσικός Όμιλος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν επίσης, γνωστά τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου από το Φορτηγό, το Περιβόλι Του Τρελού, το Βρώμικο Ψωμί, τα Δέκα Χρόνια Κομμάτια, την Ρεζέρβα, τα Τραπεζάκια Έξω, και τον Χρονοποιό.

INFO

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011
ώρα έναρξης: 9.00μμ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Διακεκριμένη 55€
Α΄ Ζώνη 45€
Β΄ Ζώνη 35€
Γ΄ Ζώνη 30€
Άνω Διάζωμα 25€

——————————————————————————–
EΙΣΙΤΗΡΙΑ
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

——————————————————————————–