Αρχική InfoTeens Υγεία Με όριο στην ένταση του ήχου τα κινητά και οι συσκευές μουσικής

Με όριο στην ένταση του ήχου τα κινητά και οι συσκευές μουσικής

Σημαντικές αλλαγές αναμένονται στο χώρο των gadgets μουσικής και των κινητών τηλεφώνων καθώς σύμφωνα με νέα ευρωπαϊκή διάταξη όλες οι προσωπικές συσκευές μουσικής που πωλούνται στην αγορά από το Φεβρουάριο θα πρέπει να έχουν ενεργοποιημένο ένα όριο στην ένταση του ήχου , προκειμένου να αποφεύγονται βλάβες στην ακοή.

Ήδη από το 2008, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προειδοποιήσει ότι, μεταξύ των σημερινών χρηστών στην Ευρώπη, τα 2,5 έως 10 εκατομμύρια εκτιμάται ότι θα υποστούν μόνιμες βλάβες στην ακοή λόγω υπερβολικής έντασης.

Σύμφωνα με νέα δεδομένα, οι φορητές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής θα πρέπει τώρα να πωλούνται με ενεργοποιημένο ένα όριο έντασης στα 85 decibel. Οι χρήστες θα μπορούν εφόσον το επιθυμούν να παρακάμπτουν αυτό τον περιορισμό και να αυξάνουν την ένταση μέχρι τα 100 dB, το όριο που ίσχυε έως και σήμερα. Σε αυτή την περίπτωση, μηνύματα που προειδοποιούν για κίνδυνο βλάβης στην ακοή θα πρέπει να ακούγονται κάθε 20 ώρες χρήσης.

Η εν λόγω διάταξη αποφασίστηκε και θεσπίστηκε καθώς βάσει ερευνών αποδείχθηκε ότι ο ήχος υψηλής έντασης μπορεί να προκαλέσει εμβοές ακόμα και βαρηκοία στο χρήστη, κυρίως στις υψηλές συχνότητες, επειδή τα ηχητικά κύματα μπορούν να καταστρέψουν τα μικροσκοπικά τριχίδια του κοχλία που αντιλαμβάνονται τις δονήσεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.