Αρχική Διάφορα "Με όχημα τη μουσική ταξιδεύουμε στην αρχαία Ελλάδα" στο Ίδρυμα της Βουλής (από 5/5)

"Με όχημα τη μουσική ταξιδεύουμε στην αρχαία Ελλάδα" στο Ίδρυμα της Βουλής (από 5/5)

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στο πλαίσιο της έκθεσης "Μουσική Παιδεία και Δημοκρατία στην κλασική Αθήνα" προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα-συναυλία με θέμα τη μουσική και τα μουσικά όργανα της αρχαιότητας. Το πρόγραμμα παρουσιάζουν ο ερευνητής και κατασκευαστής μουσικών οργάνων Παναγιώτης Στέφος και ο μουσικός Μιχάλης Στέφος του μουσικού συνόλου «ΛύρΑυλος». Τα παιδιά και οι συνοδοί τους θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ζωντανά σωζόμενα μουσικά κομμάτια της αρχαιότητας, σκοπούς, ρυθμούς και τρόπους αρχαιοελληνικούς, που επιβεβαιώνουν τον πλούτο και τη συνέχεια της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δουν, να αγγίξουν και να ακούσουν τριάντα αρχαία μουσικά όργανα, ανακατασκευασμένα από σπάνια και αυθεντικά φυσικά υλικά: καύκαλο χελώνας, εντέρινες χορδές, ιχθυόκολλα, δέρμα και οστέινους αυλούς. Το μουσικό ταξίδι συνοδεύεται με προβολή διαφανειών από παραστάσεις αγγείων, στις οποίες παρουσιάζονται σκηνές από τη μουσική ζωή των αρχαίων Ελλήνων.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο
210 3735109, καθημερινά από 12:30 έως 20:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πού: Εκθεσιακός χώρος του Ιδρύματος της Βουλής, Αμαλίας 14, Αθήνα
Πότε: Σάββατο 5 Μαΐου ώρα 11 π.μ., Σάββατο 12 Μαΐου ώρα 11 π.μ., Σάββατο 19 Μαΐου, ώρα 11 π.μ., Σάββατο 26 Μαΐου, ώρα 11 π.μ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.