Αρχική InfoMommy Συμβουλές Μην αφήνεις ρούχα στον κάδο του πλυντηρίου

Μην αφήνεις ρούχα στον κάδο του πλυντηρίου

Αν θεωρείς πως ο κάδος ενός πλυντηρίου μπορεί να φιλοξενήσει τα πλυμένα ρούχα όλο το βράδυ μέχρι το πρωί που θα σηκωθείς να τα απλώσεις, κάνεις ένα σημαντικό λάθος. Οι επιστήμονες σε αυτή την περίπτωση έχουν να σου πουν ότι το υγρό περιβάλλον του κάδου, ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων. Στη συνέχεια αυτά θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται με γρήγορους ρυθμούς αν τα ξεχάσεις μέσα στον κάδο για περισσότερο από 30 λεπτά - ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν τα αφήσεις για περισσότερο από μία ώρα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα ξαναπλύνεις.
Κι αν αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει αυτό, αφού τα μικρόβια υποτίθεται ότι ξεπλένονται με το πλύσιμο, οι ειδικοί στην Περιβαλλοντική Μικροβιολογία υποστηρίζουν ότι έχει βρεθεί ότι περίπου το 25% των περιττωματικών μικροβίων επιβιώνει των απλών προγραμμάτων πλύσης. Μπορεί κάποια από αυτά να μην είναι επικίνδυνα για την υγεία σου, τουλάχιστον στο επίπεδο των πληθυσμών που επιβιώνουν, ωστόσο η παρουσία τους δημιουργεί υποψίες ότι μπορεί να έχουν παραμείνει και άλλοι επικίνδυνοι μικροοργανισμοί.

Τι πρέπει να κάνεις

Σίγουρα θα μπορούσες να επιλέξεις ένα πρόγραμμα πλύσης με υψηλή θερμοκρασία για όλα τα ρούχα, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν «δαπανηρό» από ενεργειακή πλευρά για το περιβάλλον. Γι' αυτό, πριν την πλύση, βεβαιώσου ότι θα βάλεις την ποσότητα απορρυπαντικού που αναλογεί στο φορτίο που θες να πλύνεις. Αν χρησιμοποιήσεις λιγότερη, δεν θα πλυθούν καλά όλα τα ρούχα. Αφού βγάλεις τα ρούχα, πλύνε τα χέρια σου για να μη διασπείρεις τα μικρόβια όπου ακουμπήσεις. Αν χρησιμοποιείς στεγνωτήριο, λάβε υπόψη σου ότι ο ξηρός και θερμός αέρας μπορεί να σκοτώσει τα μικρόβια που έχουν επιβιώσει από το πλύσιμο. Και τέλος, όσο κουραστικό και αν είναι, μην παραλείπεις ποτέ να σιδερώνεις τα ρούχα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.