Αρχική InfoMommy Νέα Μηχάνημα που κάνει διάγνωση λοιμώξεων στο ΚΑΤ

Μηχάνημα που κάνει διάγνωση λοιμώξεων στο ΚΑΤ

Παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα μας, τα Νοσοκομεία εξοπλίζονται με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Ένα νέο πρωτοποριακό μηχάνημα που χρησιμοποιείται στη διάγνωση των λοιμώξεων, ιδιαίτερα στα ορθοπεδικά εμφυτεύματα, λειτουργεί στο ΚΑΤ. Το συγκεκριμένο μηχάνημα υπερήχων, για τη λειτουργία του οποίου δεν απαιτούνται αντιδραστήρια, συμβάλει τα μέγιστα στον προσδιορισμό παθογόνων μικροβίων που ευθύνονται για τη λοίμωξη, με μεγάλη αξιοπιστία.

«Ο κίνδυνος για λοιμώξεις μεγαλώνει όσο περισσότερο παραμένει το εμφύτευμα στον ασθενή που έχει χειρουργηθεί, γιατί η πιθανότητα μόλυνσης μετά την εμφύτευση υφίσταται διαρκώς, από μία απομακρυσμένη εστία διαμέσου της αιματογενούς οδού», ανέφερε ο κος Στυλιανάκης, μικροβιολόγος στο ΚΑΤ, επιμελητής Α΄, μιλώντας στην εκδήλωση. «Ο κίνδυνος πρόκλησης λοίμωξης από εμφυτεύματα μειώθηκε διαχρονικά, αλλά δεν εξαφανίστηκε», σημείωσε.

Απλή, αποτελεσματική και οικονομική μέθοδος
Η εφαρμογή των χαμηλής έντασης και συχνότητας υπερήχων, βελτιώνει τις δυνατότητες για ακριβή μικροβιολογική διάγνωση των λοιμώξεων σχετιζόμενων με εμφυτεύματα. Όπως έως σήμερα έχει δειχθεί, η καλλιέργεια του υγρού υπερήχησης των εξαχθέντων αποικισμένων με μικροοργανισμούς εμφυτευμάτων, είναι περισσότερο ευαίσθητη και ειδική σε σχέση με τις συμβατικές καλλιεργητικές μεθόδους που στηρίζονται στην άμεση καλλιέργεια του εμφυτεύματος και τις καλλιέργειες του αρθρικού υγρού.
Η μεθοδολογία της υπερήχησης των εμφυτευμάτων, με την ποσοτικοποίηση του αποτελέσματος της καλλιέργειας των μικροοργανισμών του εμπλουτισμένου υγρού, βοηθά περισσότερο στη διάκριση μεταξύ των επιμολύνσεων και των λοιμώξεων που σχετίζονται με τα εμφυτεύματα.
Επίσης, η καλλιέργεια του υγρού υπερήχησης αποτελεί μια οικονομική, απλή, εύχρηστη, ποσοτική μέθοδο η οποία ξεπερνά τα προβλήματα των επιμολύνσεων που δυσχεραίνουν την εργαστηριακή διάγνωση των λοιμώξεων, ιδιαίτερα στα ορθοπεδικά εμφυτεύματα. Η ορθή εφαρμογή της μεθοδολογίας των υπερήχων αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχή χρήση τους στην μικροβιολογική διαγνωστική των λοιμώξεων από εμφυτεύματα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.