Αρχική Νέα Μια έκθεση για τον Ελληνικό Πολιτισμό... για να μαθαίνουμε την παράδοσή μας

Μια έκθεση για τον Ελληνικό Πολιτισμό... για να μαθαίνουμε την παράδοσή μας

Μια παράσταση Καραγκιόζη «Ο μαγεμένος πλάτανος» από το Θέατρο Σκιών Ευγένιος Σπαθάρης την Κυριακή 18/4 στις 16.00), αλλά και μια πλειάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων από φορείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας προσφέρει η 4η έκθεση Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού που διοργανώνεται το τριήμερο 16,17,18 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ στον Πειραιά. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά το πρωί στις 10 και τελειώνει το βράδυ στις 21.00, ενώ την Κυριακή στις 20.00.
Η Έκθεση έχει θέμα την ελληνική παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό και διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού, τη Νομαρχία Πειραιά, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης - Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Στην έκθεση συμμετέχουν φορείς του Πολιτισμού από όλη τη χώρα, Νομαρχίες, Δήμοι, Πολιτιστικοί Οργανισμοί, Πολιτιστικοί σύλλογοι, λαογραφικά μουσεία, λαϊκοί τεχνίτες, επαγγελματίες που ασχολούνται με το χώρο του πολιτισμού και της λαϊκής παράδοσης και τέχνης καθώς και έντυπα πολιτιστικού περιεχομένου.
Τιμώμενη περιοχή για τη φετινή διοργάνωση είναι η «καθ' ημάς Ανατολή», η Μικρά Ασία, ο Πόντος και η Καππαδοκία, όπου θα ξεδιπλωθεί από το σύνολο των προσφυγικών σωματείων που συμμετέχουν, το μεγαλείο του πολιτισμού των αλησμόνητων πατρίδων.
Καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου παράλληλα με την έκθεση, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις από ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, με την παρουσία και τη συνεργασία πολιτιστικών φορέων, συλλόγων, χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων, θέατρα σκιών και θεατρικές ομάδες. Παράλληλα προσφέρονται εδέσματα και παραδοσιακά προϊόντα από τις περιοχές που συμμετέχουν.

Η είσοδος είναι δωρεάν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.