Μια βόλτα στην 2η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού (22-23/9)

Λίγες μόνος ώρες μας χωρίζουν από τον ερχομό του σαββατοκύριακου, και η σημερινή μας πρόταση απόδρασης απευθύνεται κυρίως στους μικρούς και μεγάλους φίλους της Βόρειας Ελλάδας. Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, που καλυπτούν το φάσμα όλων των ενδιαφερόντων θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν όλοι όσοι παρευρεθούν στη 2η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού που θα πραγματοποιηθεί στις εκβολές του Γαλλικού Ποταμού.

<img src="http://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2012/09/Delta_Gallikou_okt_2011_007-630×472.jpg" alt="" title="Delta_Gallikou_okt_2011_007" class="alignnone size-large wp-image-52928" /


Το Πάρκο

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Καλοχωρίου δημιουργήθηκε το 2007 από το Δήμο Εχεδώρου στο πλαίσιο προγράμματος Interreg. Ο Φορέας Διαχείρισης πραγματοποιεί εκεί πολλές από τις ξεναγήσεις του σε σχολεία και ομάδες, καθώς στο Πάρκο υπάρχουν δύο όμορφες φυσικές μικρές λίμνες, όπου μπορεί κανείς να δει πολλά, αλλά και σπάνια είδη πουλιών: αρπακτικά (γερακίνες, αετογερακίνες, καλαμόκιρκους, τον ψαραετό κατά την μετανάστευση), ερωδιούς, φοινικόπτερα, αργυροπελεκάνους και εκατοντάδες παπιά το χειμώνα (κιρκίρια, φαλαρίδες, πρασινοκέφαλες, ψαλίδες).

Στις εκβολές τους Γαλλικού είναι πολύ πιθανόν να συναντήσει κανείς και το εντυπωσιακό κοπάδι των νεροβούβαλων. Η περιοχή περιλαμβάνεται στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ενωσης Natura 2000 και ανήκει στη Ζώνη Απόλυτης Προστασίας του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.


Πρόγραμμα εργαστηρίων

Σάββατο

11.30, «Τι θα συμβεί σε έναν υγρότοπο αν…», διαδραστικό παιχνίδι με τον Φ.Δ. Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, 12.00 Εργαστήριο κατασκευής φωλιών πουλιών με χώμα, πηλό και άχυρο, Αγρόκτημα Ιππόκοσμος, 12.00 Εργαστήριο «Το φαρμακείο της φύσης», Βοτανόκηπος, 12.30 Εργαστήριο – παιχνίδι από το Χόκι, με το χαρούμενο καλαμπόκι, 17.00 17:00 «Τι θα συμβεί σε έναν υγρότοπο αν…», διαδραστικό παιχνίδι με τον Φ.Δ. Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, 17.30 Εργαστήριο – παιχνίδι από το Χόκι, με το χαρούμενο καλαμπόκι, 17.30 Εργαστήριο παρασκευής κηραλοιφών, Χαρά Ζαμπράκα.

Κυριακή

11:30 «Τι θα συμβεί σε έναν υγρότοπο αν…», διαδραστικό παιχνίδι με τον Φ.Δ. Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, 12.00 Παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλοχωρίου, 12.30 Παιχνίδι για παιδιά με την Δράση για την Αγρια Ζωή, 12.30 Εργαστήριο παρασκευής σαπουνιών, Σταύρος Τσόλκας, 13.00 Εικαστικά εργαστήρι με ανακυκλώσιμα υλικά, για παιδιά. Ευγενία Κουτούβελα – Ιωάννα Κυριακού, 16.30 «Τι θα συμβεί σε έναν υγρότοπο αν…», διαδραστικό παιχνίδι με τον Φ.Δ. Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, 17.00 Παιχνίδι για παιδιά με την Δράση για την Αγρια Ζωή, 17.00 Εργαστήριο παρασκευής φυσικών απορρυπαντικών, κολεκτίβα Φυσι-κά.

Η Οικογιορτή διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του δήμου Δέλτα. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί ώς τις 6 το απόγευμα.