“Μια Γιορτή στου Νουριάν” στο Θέατρο Πορεία (από 30/10)

Η παιδική σκηνή του Θεάτρου Πορεία παρουσιάζει το έργο του Φόλκερ Λούντβιγκ «Μια Γιορτή στου Νουριάν», την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια ανατρεπτική και επίκαιρη κωμωδία για το ρατσισμό, τις προκαταλήψεις, την πολιτισμική συμφιλίωση και την αποδοχή που απευθύνεται σε παιδιά άνω των 7 ετών… και κάθε ηλικίας! Το έργο γράφτηκε και παίχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 από το θέατρο Grips του Βερολίνου. Στη γερμανική εκδοχή του, που είχε τον τίτλο «Μια γιορτή στου Παπαδάκη», η οικογένεια των μεταναστών ήταν Ελληνες.
Σήμερα είναι οι Ελληνες που υποδέχονται τους μετανάστες. Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, μπορούν τέσσερα παιδιά που μιλάνε διαφορετικές γλώσσες, αλλά βρέθηκαν στην ίδια κατασκήνωση, να γίνουν φίλοι; Ο Γιάννης και η Δώρα θα μάθουν στην Αϊσέ να ονειρεύεται στα Ελληνικά; Και ο Πιρούζ θα μάθει το Γιάννη και τη Δώρα να παίζουνε το Ελληνικό Μπίζ στα Πέρσικα;
Έτσι κι αλλιώς όλοι κάτω από την ίδια σκηνή ζούμε!

Με αυτό το έργο, το Θέατρο Πορεία προτείνει ένα καινούργιο χειραφετημένο θέατρο για παιδιά και νέους με ψυχαγωγικές, ρεαλιστικές ιστορίες καθημερινότητας με τις οποίες τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν άμεσα και να αναγνωρίσουν το οικείο τους περιβάλλον. Ενα θέατρο που εξαρτάται από τις δικές τους εμπειρίες, καθιστώντας το δρώμενο κάτι που μπορεί να τους απασχολεί και μετά την παράσταση.
Η αίθουσα του θεάτρου είναι διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει τη δυνατότητα να δέχεται παιδιά με ειδικές ανάγκες, κατόπιν συνεννόησης.

Συντελεστές:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
o Βασίλης Κουκαλάνι,
o Παντελής Δεντάκης
ΣΥΓΓΡΑΦΗ:
o Φόλκερ Λούντβιγκ

Μετάφραση – Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνικά – Κουστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
Μουσική: Active Member
Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Διανομή:

Κύριος Νουριάν: Βασίλης Κουκαλάνι
Πιρούζ: Πέτρος Σπυρόπουλος
Μπάμπης Παπαδάκης: Γιώργος Δάμπασης
Γιάννης: Μιχάλης Τιτόπουλος
Δώρα: Ηρώ Μπέζου
Αϊσέ: Πολυξένη Ακλίδη

Πού: Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, (πλατεία Βικτωρίας), Αθήνα
Πότε: Κάθε Κυριακή στις 11.15 π.μ. & στις 3.00 μ.μ., Καθημερινές, παραστάσεις για σχολεία στις 10:00π.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Κυριακές, κοινή είσοδος: 13€, Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία: 6€