Αρχική Περιβάλλον Μια γλυκιά νίκη της Greenpeace

Μια γλυκιά νίκη της Greenpeace

Μεγάλη νίκη για τους ουραγκοτάγκους και τα τροπικά δάση της Ινδονησίας!Χάρη στη δική σας προσπάθεια, 2 μόλις μήνες μετά την αποκάλυψη της Greenpeace ότι η Nestlé χρησιμοποιεί φοινικέλαιο από φυτείες σε κατεστραμμένες εκτάσεις τροπικών δασών στην Ινδονησία, η ελβετική εταιρία ανακοίνωσε ότι σταματάει να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους προϊόντα!

Ήταν Μάρτιος, όταν η διεθνής Greenpeace ξεκίνησε εκστρατεία ενάντια στη Nestlé, ζητώντας από την εταιρία να σταματήσει να αγοράζει φοινικέλαιο που είναι προϊόν καταστροφής δασικών εκτάσεων της Ινδονησίας. Μιας καταστροφής που όχι μόνο επιταχύνει τις κλιματικές αλλαγές, αλλά καταστρέφει και το τελευταίο καταφύγιο των απειλούμενων με εξαφάνιση ουραγκοτάγκων.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: περισσότερα από 290.000 e-mail διαμαρτυρίας από όλο τον κόσμο «ξεχείλισαν» το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Nestlé, ενώ το βίντεο της εκστρατείας για το Kit Kat το είδαν και το προώθησαν πάνω από 1.400.000 άνθρωποι!
Και έτσι φτάσαμε, 2 μόλις μήνες μετά, να πανηγυρίζουμε τη δέσμευση της εταιρίας να αναγνωρίζει πλέον και να αποκλείει από την αλυσίδα προμηθευτών τις εταιρίες στις οποίες ανήκουν φυτείες ‘υψηλού κινδύνου’, φυτείες δηλαδή που σχετίζονται με την καταστροφή τροπικών εκτάσεων.

Η Greenpeace είναι η 1η οργάνωση στον κόσμο σε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Διατηρεί απόλυτα την ανεξαρτησία της, αφού στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές πολιτών, αναδεικνύοντας σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα και προωθώντας υλοποιήσιμες λύσεις αντιμετώπισής τους. Γίνε και εσύ σήμερα, υποστηρικτής της απαίτησης για ένα καλύτερο αύριο!

http://www.greenpeace.org/greece/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.