Μια πράσινη σαλάτα με καρύδια και σπόρους… γιατί το είπαν και στο σχολείο

«Σήμερα στο σχολείο, μαμά, μιλήσαμε για την πράσινη διατροφή, με πολλά λαχανικά και σαλάτες». «Και, λοιπόν, τι έχετε να μου πείτε τώρα;» «Ότι είχες δίκιο, μαμά, είναι απαραίτητο να έχουμε κάθε μέρα στο τραπέζι μας κάτι πράσινο.»
«Ωραία, πάμε λοιπόν να φτιάξουμε μαζί μια υπέροχη πράσινη σαλάτα».

Υλικά
2 καρδιές μαρουλιού, κομμένες σε κομμάτια
1 φλιτζάνι, μέτρια κομμένο, σπανάκι
Φέτα κομμένη σε κομμάτια
1 φλιτζάνι τοματίνια, ξεφλουδισμένα
½ φλιτζάνι καρύδια
Μισό φλιτζάνι ηλιόσποροι
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ. σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. μουστάρδα
Μια πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
Λίγο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ετοιμάζετε το dressing αναμειγνύοντας σε ένα δοχείο το χυμό λεμονιού, το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα και το αλάτι. Χτυπάτε καλά τα υλικά μέχρι να ανακατευτούν καλά η μουστάρδα και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και το πιπέρι και χτυπάτε ξανά.
2. Βάζετε τα λαχανικά και τους σπόρους σε σαλατιέρα και περιχύνετε με το dressing.