Αρχική Νέα Μια φάλαινα με ανθρώπινη φωνή

Μια φάλαινα με ανθρώπινη φωνή

Οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ότι οι φάλαινες μιμούνται σε σημαντικό βαθμό τους ανθρώπινους ήχους. Αυτό που δεν έχουν όμως καταφέρει να επιβεβαιώσουν είναι αν η υπάρχει στα μεγαλόσωμα θηλαστικά η δυνατότητα να μιλήσουν κάποια στιγμή.

Σύμφωνα, όμως με τελευταίες ανακοινώσεις της επιστημονικής κοινότητας, η φάλαινα με το όνομα NOC κατόρθωσε και ανέγραψε με τέτοια επιτυχία την ανθρώπινη φωνή, ώστε σε πρώτη φάση οι ερευνητές θεώρησαν ότι ακούν ανθρώπους να συνδιαλέγονται σε κάποια απόσταση. Άξιο απορίας είναι ότι ένας δύτης που δούλευε με τις φάλαινες NOC, κάποια στιγμή βγήκε από το νερό, υπακούοντας σε κάποιο κέλευσμα να βγει έξω. Στη στεριά πλέον, κατάλαβε ότι κανείς από τους συναδέλφους του δεν του είχε απευθυνθεί.

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί στο Ενυδρείο του Βανκούβερ το 1979, δήλωσε ο Sam Ridgway, του Αμερικανικού Ιδρύματος Θαλάσσιων Θηλαστικών. Σε αυτή την περίπτωση οι παρευρισκόμενοι πίστεψαν ότι άκουγαν μια συνομιλία, κάτι ανάμεσα σε γερμανικά και ρώσικα. Στην τωρινή, δεύτερη περίπτωση, πάντως, οι ερευνητές έκαναν ακουστική ανάλυση του ήχου που εξέπεμπε η φάλαινα και της ανθρώπινης ομιλίας. Τα ευρύματα της μελέτης έδειξαν ότι οι ήχοι της φάλαινας NOC βρίσκονται στην ίδια κλίμακα με την ανθρώπινη φωνή, ενώ είναι πολλές οκτάβες χαμηλότερη από τους συνήθεις ήχους που βγάζουν οι φάλαινες.

Κι αν αναρωτιέστε πού κρύβεται το επόμενο ενδιαφέρον των επιστημόνων σε αυτή την περίπτωση, εμείς θα σας πούμε ότι εξετάζουν κατά πόσο θα "αξίζει" να διδάξουν πλέον στις NOC φάλαινες την ανθρώπινη ομιλία...


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.