Αρχική Περιβάλλον Μικρές συμβουλές για μια πιο «πράσινη» ζωή

Μικρές συμβουλές για μια πιο «πράσινη» ζωή

Μην ξεχνάτε, κάθε μικρή οικολογική κίνηση μπορεί να φέρει μεγάλες αλλαγές στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος. Άλλωστε φροντίζοντας το περιβάλλον, φροντίζουμε τον εαυτό μας.

*… με τη φύτευση της ταράτσας βελτιώνετε την ποιότητα του εισπνεόμενου αέρα (τα φυτά παράγουν οξυγόνο, φιλτράρουν τη σκόνη) και συμβάλλετε στη μείωση της ατμοσφαιρικής θερμοκρασίας.
*…οδηγώντας σε χαμηλές στροφές μπορείτε να πετύχετε 15% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.
* …αντικαθιστώντας τις πλαστικές σακούλες με πάνινες ή χάρτινες βοηθάτε τον πλανήτη να αναπνεύσει.
* …η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα μπορεί να μειώσει το λογαριασμό του ηλεκτρικού περίπου κατά 20-25%.
*…περίπου το 1,5% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα καταναλώνεται από ηλεκτρικές συσκευές. ενώ βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής.
*... για κάθε ένα βαθμό που χαμηλώνετε το θερμοστάτη του καλοριφέρ ή διατηρώντας τη θερμοκρασία του κλιματιστικού σταθερή, εξοικονομείτε 10% από το λογαριασμό θέρμανσης.
* …πλένοντας τα ρούχα σε χαμηλή θερμοκρασία (30°C) και με γεμάτο τον κάδο του πλυντηρίου, εξοικονομείτε πάνω από το 50% της ενέργειας σε κάθε πλύση.
* …κλείνοντας τις ηλεκτρικές συσκευές, αποφεύγεται η έκλυση μέχρι και 212 κιλών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
*…μόνο ο διαχωρισμός των αλουμινένιων απορριμμάτων (όπως κουτάκια αναψυκτικών), μπορεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 250 χιλιάδες τόνους ετησίως.
* …κάθε χρόνο εξαφανίζονται από 18.000 έως 55.000 είδη ζώων εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
*…το λευκό χρώμα στις στέγες και τους δρόμους θα μπορούσε να συμβάλει στη σταθεροποίηση του κλίματος και στη μείωση της θερμοκρασίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.