Αρχική InfoDad Μικρότερος ο κίνδυνος θανάτου από εγκεφαλικό στους παχύσαρκους

Μικρότερος ο κίνδυνος θανάτου από εγκεφαλικό στους παχύσαρκους

Οι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι άνθρωποι πεθαίνουν λιγότερο συχνά και παθαίνουν λιγότερες αναπηρίες μετά από ένα εγκεφαλικό, σε σχέση με όσους έχουν κανονικό βάρος, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη για πρώτη φορά έρχεται να δείξει ότι το λεγόμενο «παράδοξο της παχυσαρκίας» ισχύει -εκτός από άλλες χρόνιες παθήσεις (καρδιά, διαβήτης κ.α.)- και στην περίπτωση των εγκεφαλικών.

Οι ερευνητές, αφού μελέτησαν τις περιπτώσεις περίπου 1.500 εγκεφαλικών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι με βάρος μικρότερο του κανονικού είναι αυτοί που υφίστανται τη μεγαλύτερη ζημιά από ένα εγκεφαλικό και κινδυνεύουν περισσότερο να αποβεί θανατηφόρο για αυτούς. Σε σύγκριση με τα άτομα φυσιολογικού βάρους, ο κίνδυνος θανάτου για τους υπέρβαρους μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο είναι μικρότερος κατά 14% κατά μέσο όρο, ενώ για τους παχύσαρκους οι πιθανότητες θανάτου είναι μικρότερες κατά 24% έως 45%.

Οι Γερμανοί επιστήμονες διευκρίνισαν ότι ναι μεν κατά μέσο όρο οι άνθρωποι με παραπανίσια κιλά έχουν καλύτερη έκβαση ενός εγκεφαλικού, όμως σε πρώτη φάση αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν τέτοιο καρδιαγγειακό επεισόδιο λόγω του πάχους τους, σε σχέση με τα άτομα κανονικού βάρους. Επισήμαναν πάντως ότι τα ευρήματά τους έρχονται σε άμεση αντίθεση με τις έως τώρα συστάσεις των γιατρών σε όλο τον κόσμο, προς όσους έπαθαν εγκεφαλικό, να χάσουν οπωσδήποτε βάρος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.