Αρχική Νέα Μνημόνιο συνεργασίας για το «Χαμόγελο»

Μνημόνιο συνεργασίας για το «Χαμόγελο»

Μνημόνιο συνεργασίας, με στόχο την έρευνα, διάσωση και διαχείριση υποθέσεων ανήλικων παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο ή έχουν εξαφανισθεί, υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Με βάση το μνημόνιο συνεργασίας, το υπουργείο Ναυτιλίας θα συμβάλλει στην έρευνα και τη διάσωση των εξαφανισμένων ανήλικων παιδιών στην περιοχή της αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος, ενώ σε συνεργασία με το σύλλογο θα προωθηθεί προς όλες τις λιμενικές αρχές σχετικό εγχειρίδιο οδηγιών, για τον τρόπο ανταπόκρισης σε περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων.

Θα δημιουργηθεί, εξάλλου, ομάδα εμπειρογνωμόνων για θέματα εξαφάνισης ανηλίκων, που θα αποτελείται από στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, ενώ σε περιπτώσεις εξαφάνισης κάποια παιδιού, η λιμενική αρχή που θα δέχεται την καταγγελία θα ενημερώνει την υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Επίσης, στην περίπτωση ενεργοποίησης του συστήματος Amber Alert Hellas, θα προβάλλονται τα στοιχεία του εξαφανισμένου παιδιού στις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων που διαθέτουν οι λιμένες.

«Με το μνημόνιο που υπογράψαμε σήμερα, στέλνουμε ένα διπλό μήνυμα: πρώτον, ότι το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να επιτελεί, με συναίσθηση ευθύνης, τον κοινωνικό του ρόλο, ιδίως στη δύσκολη αυτή περίοδο που περνά ο τόπος μας. Δεύτερον, η Ελληνική Πολιτεία προστατεύει με κάθε πρόσφορο μέσο τα παιδιά της και αξιοποιεί στο έπακρο κάθε δυνατότητα για να βελτιώσει τις υποδομές και την υποστήριξη σε όσα παιδιά βρεθούν σε δύσκολη θέση. Η άσκηση βίας και η εκμετάλλευση των παιδιών μας είναι έξω από την ελληνική κοινωνία και οικογένεια. Και με τη συνεργασία που ξεκινάμε με το Σύλλογο ''Το Χαμόγελο του Παιδιού'', αυτό ακριβώς υπογραμμίζουμε», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.