Μοσχαράκι με μελιτζάνες στο φούρνο γεμιστό με χρώματα και αρώματα

Ένα φαγητάκι νοστιμότατο, πλούσιο και μεστό σε γεύση, όπως ταιριάζει σε μια καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη χρώματα και αρώματα. Ευχαριστούμε τη φίλη μας Άννα Ματζούνη, που μας έστειλε την πεντανόστιμη συνταγή.

Υλικά
1 1/2 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
1/2 κιλό ντομάτες, που τις έχετε περάσει στον τρίφτη
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο για να αλείψετε τις μελιτζάνες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Προσθέτετε την ντομάτα και σιγοβράζετε μέχρι το μείγμα να πιει το ζουμί του.
Στη συνέχεια ρίχνετε το κρέας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Αφήνετε λίγο να σοταριστεί με τη σάλτσα και προσθέτετε 3 φλιτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό.
Σιγοβράζετε για 50΄. Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις αλείφετε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με ρίγανη και ψήνετε στο γκριλ του φούρνου 10′.
Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά, το αδειάζετε σε ένα ταψάκι, προσθέτετε τις μελιτζάνες και αλατοπιπερώνετε.
Ψήνετε στο φούρνο 20΄ στους 180°.