Αρχική Διάφορα Μουσείο Ακρόπολης: Νέες δράσεις για τα παιδιά

Μουσείο Ακρόπολης: Νέες δράσεις για τα παιδιά

Το Μουσείο της Ακρόπολης διευρύνοντας τις υπηρεσίες που παρέχει στους επισκέπτες του, ξεκινά το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου μια δέσμη δραστηριοτήτων για να μπορούν μικροί και μεγάλοι να περάσουν ευχάριστα μία ολόκληρη μέρα στους χώρους του μουσείου. Στις δράσεις αυτές περιλαμβάνονται αρχαιολογικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια, προβολή για την Ακρόπολη , παρακολούθηση συντήρησης γλυπτών, θεματικές παρουσιάσεις εκθεμάτων, άνετο αναγνωστήριο με θέα τον Παρθενώνα.
Το Μουσείο προσκαλεί τις οικογένειες να γνωρίσουν την θεά Αθηνά και τα σύμβολά της μέσα από 3 διαφορετικά παιχνίδια αναγνώρισής της στους έκθεσιακούς χώρους. Το Μουσείο της Ακρόπολης εγκατέστησε ειδικές παιδικές λεζάντες για την αναζήτηση των 12 εκθεμάτων που περιλαμβάνει το παιχνίδι. Οι οικογένειες παραλαμβάνουν ένα κόκκινο δανειστικό σακίδιο από το Γραφείο Πληροφοριών. Το σακίδιο αποτελείται από φυλλάδια, χάρτες και παιχνίδια, βάσει των οποίων οι επισκέπτες καλούνται να λύσουν τους γρίφους. Όταν η βόλτα τελειώσει, το σακίδιο θα πρέπει να επιστραφεί, ενώ το περιεχόµενότου θα πωλείται από τα καταστήµατα του µουσείου (15 ευρώ). Το παιχνίδι συνδυάζεται με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή που φέρει τον τίτλο, “Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης” στο δικτυακό τόπο, www.acropolis-athena.gr, μια εικονική περιήγηση με στόχο τη γνωριμία του επισκέπτη με τις διαφορετικές υποστάσεις της θεάς.

Πού: Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μακρυγιάννη

Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη με Κυριακή: 8.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ. 
Ώρα τελευταίας εισόδου: 7.30 μ.μ.
Αποχώρηση επισκεπτών από τους εκθεσιακούς χώρους: 7.45 μ.μ.
Κάθε Παρασκευή το Μουσείο είναι ανοιχτό έως τις 10 το βράδυ.
Δευτέρα: Κλειστά.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 5 ευρώ, mειωμένη είσοδος: 3 ευρώ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.